Rydström inför DIF: ”Lite motvilligt men viktigt”

Publicerad 24 april 2024 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström gav spelarna två dagar ledigt efter seger mot Västerås. Nu ser laget fram emot en annan typ av matchbild än de inledande fyra i Allsvenskan:
– Det ska bli väldigt kul att visa upp vad vi går för i den typen av matcher, säger MFF-tränaren.

Matchfakta

Djurgårdens IF – Malmö FF
Torsdag 25 april 19:00
Tele2 Arena

Köp biljett till bortasektionen här.
Matchen sänds på discovery+.

Henrik Rydström om…

…senaste matchen:
– Jag skulle vilja beskriva det lite som att vi gick på myten om oss själva. Det är ju ett rätt normalt förfarande för lag som är inne i perioder där det går bra. Med det så menar jag att, om vi tar kvartsfinalen i Svenska cupen som exempel så låg vi under med 1-0, vi kvitterade till 1-1 innan halvtid, och det är först i slutskedet av matchen som vi springer ifrån dem. Halmstad i semifinalen, lite likadant, 0-0 i halvtid och vi skapar inga jättelägen, men vi blir inte frustrerade för det utan fortsätter att gnugga på och får då också utdelning.

– I den här matchen mot Västerås så gjorde vi inte det, utan det var snarare som om vi trodde att vi skulle kunna leda med 3-0 utan att behöva göra någonting. Och det kommer aldrig vara fallet. Vi kan prata taktik och struktur och saker som jag som tränare kunde gjort annorlunda men till slut handlar det om vilken inställning du har när du kliver in i matchen. Uppenbarligen trodde vi att det skulle gå lite lättare än vad det gjorde. Vi var inte bra, men vi var tillräckligt bra för att ändå vinna matchen rättvist utifrån alla parametrar.

…vikten av återhämtning:
– Vi tog faktiskt två dagar ledigt efter matchen mot Västerås. Lite motvilligt, men viktigt. Vi vet att det finns väldigt få tillfällen där det ges möjlighet för vila och återhämtning i form av att umgås med familj och nära och kära. Och den typen av återhämtning är också viktig för att du ska må bra och kunna leverera på topp. Och nu i slutet av april och i maj kliver vi in i en period där schemat är väldigt intensivt och vi spelar två matcher i veckan så jag tror att vi kommer ha nytta av den energin som vi kunnat samla på oss under de här två dagarna.

…olika typer av matcher:
– Nu har vi Djurgården, AIK, Djurgården, Elfsborg och det ska bli väldigt kul och visa upp vad vi går för i den typen av matcher. För det första är det ju fantastiskt stimulerande. Även om jag tycker att alla matcher är fantastiska så är det klart att det finns en annan nerv inför matcher som är mot toppkonkurrenter och lag som supportrarna gärna vinner mot. Varje match har sitt eget liv på något vis, men i den här typen av perioder gäller det att du är smart. Samtidigt som du ska vara här och nu måste du ligga ett steg före i tanken. Vi har inga problem med att spela matcher ofta, däremot så har vi enskilda spelare som vi måste ta hänsyn till som kommit tillbaka från skada eller har en skadehistorik men det är ju därför vi har en bred trupp.

…torsdagens motståndare:
– Alla lag väljer ju sitt sätt att spela men så här i inledningen av säsongen, med undantag nu senast mot Västerås, så har vi ställts mot lag som är trygga med att backa hem och ställa åtta spelare djupt ner på egen planhalva. Mot Djurgården så tror jag det kommer öppna upp sig lite mer. Jag tror det kommer bli fler tillfällen för oss att komma rättvända med boll och det ser vi fram emot.

Mer inför matchen:

Rydströms reflektioner efter matchen mot Västerås »
Supporterinformation till dig som ska se matchen på plats »

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners