Rydström inför den allsvenska återstarten

Publicerad 30 juni 2023 i Herr,Nyheter

Allsvenskan startar upp igen efter sommaruppehållet när IK Sirius kommer på besök på Eleda Stadion. Henrik Rydström vill se ett aggressivt MFF som inte funderar över tabellen.

Matchfakta

Malmö FF – IK SIrius
Lördag 1 juli 17:30
Eleda Stadion

Biljetter: mff.ebiljett.nu
TV: discovery+
Radio: MFF Play

Henrik Rydström inför matchen

Det är dags för allsvensk fotboll igen men förra helgen spelade vi träningsmatch mot IFK Göteborg. Vad gav den matchen oss?

– Jag är ambivalent kring träningsmatcher. Men det var väldigt bra för det är först i situationerna i matcher som du får vissa svar och utifrån det kan vi ta beslut. Dels om truppen men också vad vi behöver göra i träningsveckan. Övningsval, behöver vi lägga mer fokus på något och mindre på annat. Det är i matcherna du stakar ut nästa riktning.

Vi har nyligen fått besked om att Stefano Vecchia blir borta en tid på grund av sjukdom. Och sedan tidigare har Hugo Larsson lämnat och Anders Christiansen tvingats avstå spel resten av säsongen. Vad innebär det för ledarstabens arbete med laget?

– I vårt fall är det ju så att det varit tre väldigt viktiga spelare för oss. Man måste inse det och i stället för att se det som ett problem, se möjligheterna. Om man kortsiktigt tittar på möjligheterna är det att vi har en bredd i truppen på många offensiva positioner. Så det kommer att vara några spelare som inte spelat så mycket som kommer få mer utrymme och ansvar. Det jag tjatat om hela året är att det är truppen som vinner matcherna.

– Vi ändrar inte någonting på hur vi vill spela och principer. Det har vi försökt få ut till hela gruppen och inte bara de som spelar. Men det är klart att det sätter sig först när du spelar matcher.

Hur mycket känner du igen av det Sirius du tränade 2019 och 2020?

– Ja, vad har vi för spelare kvar? Det säger en del om omsättningen. Jag var med om att ta in Nwadike. Men han spelade först året efter jag lämnat. Jamie Roche är en av de unga spelarna som jag och Theo lyfte upp. Det är någon till av de yngre. Men annars är det en helt ny trupp och de är ju inne på sin andra tränare sedan jag var där.

– Däremot finns det saker som jag tycker är lite Sirius identitet, redan sedan Kim och Tolle som var där innan mig. Sirius vill försöka ha bollen och vara ett kreativt lag. Det handlar inte bara om att ligga lågt och skicka den. Så det finns en trygghet i att vara spelförande. Sen har Christer Mattiasson kommit in och lagt till en mer direkthet i deras spel jämfört med hur det var förra året. Lite mer variation i spelet än vad det var i alla fall förra året.

Vi startar om Allsvenskan som serieledare. Vad innebär det rent mentalt att ha den positionen?

– Jag skulle säga att mentaliteten är att vi inte har något att försvara. Vi har ingenting att leva upp till förutom det vi själva bestämt och så klart att göra supportrarna stolta.

– Vi vill hela tiden framåt, hela tiden vara aggressiva. När du går in med inställningen att du har en position att försvara är det lätt att du blir försiktig och defensiv. Vi ska bara se till att bli den bästa versionen av oss själva konstant. Och attackera.

huvudpartners

officiella partners