Rydström inför cupavgörandet

Publicerad 04 mars 2023 i Herr,Nyheter

På söndagen tar Malmö FF emot Degerfors IF på ett utsålt Malmö IP. Här är förutsättningarna inför den tredje och avgörande gruppspelsmatchen i Svenska cupen.

Henrik Rydström

Malmö FF – Degerfors IF
Söndag 5 mars 13:00
Malmö IP
Matchen är slutsåld.

Teckna CMore för halva priset i tre månader samtidigt som du stöttar Malmö FF ekonomiskt. Använd koden MALMOCUPEN23 och klicka på knappen nedan för att komma till erbjudandet.

Henrik Rydström om…

…känslan inför söndagens match:
– Vi hade förstås gärna lett gruppen, men vinner vi går vi vidare. De två första matcherna har vi gjort det som behövts, förutom kanske för lite mål mot Luleå. Det känns riktigt kul att ha den här matchen på hemmaplan med en fantastiskt bra publik i ryggen. Det är inspirerande att vara framme i den här typen av matcher, även ifall det är tidigt på säsongen. Jag hoppas verkligen vi får utlopp för den känslan som finns i gruppen, vilket är en otroligt positiv känsla. Det är bara att gå ut och köra.

…tryggheten i defensiven:
– Vi vet att Degerfors är skickliga i sitt kontringsspel, vilket de visade i sista omgången i Allsvenskan när de var här på Eleda och spelade. Det behöver vi en plan för. Vi har varit stabila och släppt till väldigt lite oavsett motstånd, även mot Nordsjälland som var bra och vi var mindre bra. Det ger oss en trygghet, sedan finns det saker offensivt vi vill förbättra kontra senaste matchen. Det är inte så mycket att fundera på utan istället gå ut och släppa loss.

…truppläget:
– När det gäller Oscar och Sören kommer vi stämma av under dagen (lördag), men förhoppningsvis är alla uttagningsbara. Sedan är Sergio (Peña) avstängd.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners