Rydström inför bortamatchen mot Mjällby

Publicerad 11 augusti 2023 i Herr,Nyheter

Vår huvudtränare om lärdomar från senaste mötet mot Mjällby, förväntningar på måndagens match och om att få tillbaka Stefano Vecchia i truppen.

Henrik Rydström

MAtchfakta

Mjällby – Malmö FF
Måndag 14 augusti 19:00
Strandvallen
TV-sändning: Discovery +

Henrik Rydström om

Lärdomar från hemmamatchen mot Mjällby
Man vill såklart alltid lära sig saker, även när det går bra, och det gör man ju också beroende på hur man utnyttjar de situationerna. Men ibland kan man som tränare använda vissa mindre bra insatser till att faktiskt visa vad som händer när vi inte gör det vi jobbat med. Det är därför vi jobbar med någonting specifikt för att när vi inte gör det, som till exempel i den matchen, kan det få lite negativa följder. Men som jag sa direkt efter – det låter ibland som att det bara var vi som var dåliga och det beror bara på oss själva men sedan finns det ju en motståndare som gör saker också. Men vi var inte lika psykologiskt starka och bra som vi varit innan och som vi har varit efter. Vi lätt oss påverkas av att saker och ting inte gick vår väg. Det var en lärdom och läxa, hur vill vi uppfattas som lag. Sedan såg vi ju både med ögat och med GPS:en att det var den matchen vi sprungit minst i. Då ger du dig själv dåliga förutsättningar. Så det var två rätt stora lärdomar.

Förväntningar på måndagens match
– Mjällby har inte förändrat sitt sätt att spela utan de har sin struktur och har fått tillbaka Bergström från Djurgården och med det adderat lite tyngd. Annars är det ett lag som vet precis vad de vill göra och är bekväma utan boll. Det finns stunder i matcher där de också kan ha ett mer kontrollerat bollinnehav. Men fasta situationer och det låga försvarsspelet är väl det som kännetecknar dem.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till Strandvallen och det är något vi ser framemot. Jag tycker alltid det blir bra atmosfär där. Det är en annan typ av arena än vad de andra större arenorna är, men det är en passionerad publik och det ska bli jäkligt roligt att åka dit och möta ett bra Mjällby. Den här gången är vi bättre förberedda och gruppen har kommit längre än sist. Så det ska bli roligt.

– Det jag vill se är att vi fortsätter göra det vi har börjat göra alltmer den senaste tiden. Vi attackerar motståndarna, har en återerövring och är välorganiserade när/om vi tappar bollen. Det är jag övertygad om att vi kommer vara på måndag för det är bitar vi har hunnit jobbat med och fått in spelartyper som passar in bra i hur vi vill agera i vårt försvarsspel. Exempelvis när vi tappar bollen.

Att Stefano Vecchia är tillbaka i truppen
– Det är jätteviktigt. Både utifrån vilken spelartyp han är men också hur han är som person. Sedan är det så att när du har Steffo på planen får motståndarna automatiskt lite mer respekt. Han har en fysik som vi kanske saknat lite när han varit iväg. Och med det menar jag att han kan klara av när det blir lite tajtare yta, han kan ta en tackling. Han är rätt ”köttig” själv (skratt), tillskillnad från Taha exempelvis så de kompletterar varandra bra.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners