Rydström inför bortamatchen mot IFK Göteborg

Publicerad 08 maj 2024 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström kräver hungriga spelare mot en motståndare som utvecklats den senaste tiden.

Matchfakta

IFK Göteborg – Malmö FF
Måndag 13 maj 19:10
Gamla Ullevi

Biljetter finns i mån av plats att köpa här.

Henrik Rydström om…

…varför vi förlorade senaste matchen mot IF Elfsborg.

– Två huvudanledningar. Ett är fotbollens ologiska logik. Slumpens påverkan på resultat. Tittar man på matchbilden är det ganska osannolikt att Elfsborg ska göra tre mål. De har inte ens hundra passningar till rätt adress. Det är extremt få. Du får inte så många situationer där du kan göra mål. Därav slump.

– Men den stora anledningen är vårt agerande. Vi hanterade framgång väldigt dåligt efter cupguldet. Det beror inte på att vi hade en segerbankett. Däremot handlar det om en erfarenhet av att vara i de här situationerna. Det är en vana eller ovana att uppnå någonting. Du ska bli tillfredsställd och känna dig nöjd och glad. Jag hoppades att vi skulle ta med det in i den här matchen och känna glädje över att få spela för ett stort bortafölje. Så var det inte. Vi brann inte. Det är bara att lära sig att hantera och använda den här matchen som en lärdom.

– Det var en väldigt dålig fotbollsmatch mellan ett lag som inte ville eller klarade av att passa. Och ett lag, vi då, som passade runt i menlösa ytor och inte attackerade eller sprang. Och många tekniska misstag.

…måndagens motståndare.

– Det är intressant med Göteborg. De har ändrat sitt sätt att spela. Historiskt är det en fysisk fotbollsklubb som prioriterar hårt jobb. Så har det varit i många år. Men de har blivit allt mer spelförande. Sen har de kanske varit i en period där de haft svårt att skapa konkreta målchanser, vilket är det luriga med bollinnehav. Det som är utmaningen är att hantera att de har klart större individuell skicklighet, fler spelare som kan slå sin gubbe.

…vad han vill se av laget.

– Den där elden måste verkligen finnas där. Jag är så trygg och litar så mycket på gruppen även om jag hade hoppats på mer senast. Vi är duktiga på att studsa tillbaka och jag längtar efter att se oss gå ut och spela. Jag tror att vi kommer vara mycket mer dynamiska, ta många fler löpningar, attackera. För det är ingen i Malmö FF som vill spela så menlös bollinnehavsfotboll som vi gjorde senast. Men också att vi kommer att jaga livet ur Göteborg. Vi kommer att sätta spelarna som har den hungern på planen, så det kommer det bli en otroligt bra match.

Matchen presenteras av

huvudpartners

officiella partners