Royal League och framtiden

Publicerad 18 mars 2005

”Vad vi mer tvärsäkert kan säga, när MFF just nu är ett av Nordens fyra bästa lag – tillsammans med ett annat svenskt lag och två norska – är att det blir jävligt svårt att dissa Royal League inför nästa säsong. Typ hur det än går. Medan Kalmar lirar 3-3 i en träningsmatch mot ÖSK nere på Cypern – mediokert motstånd, bästa möjliga yttre förutsättningar – så spelar MFF kvalificerade tävlingsmatcher på svårbemästrat underlag.”

Mats Weman levererar sin andra krönika för säsongen

Vi kommer aldrig att få veta hur matchen på Stadion igår hade tagit sig ut – om Santos och Zuma hade gått på topp i FC Köpenhamn. Vi vet inte heller om det var MFF som spelade dåligt på Lerkendal i förra veckan – eller om det var de norska mästarna som fick de himmelsblå att se dåliga ut. Det är kort sagt rätt mycket i den här sporten som vi inte begriper.

Som supporter är det naturligtvis fantastiskt roligt att få se ”Mackan” visa upp sina Sjevtjenko-mål även i MFF-tröjan, samtidigt som det var frustrerande att se honom lämna planen i Trondheim utan att ha demonstrerat ett enda moment av den kapacitet som hotade att sälja honom till dollarstinna ryssar för 60 millar.

Klicka här för att läsa hela krönikan