Rösler: ”Vi måste göra det tillsammans”

Publicerad 12 juni 2018 i Nyheter

MFF:s nya huvudtränare Uwe Rösler berättar om första intrycket av klubben och om hur han ser på sitt nya uppdrag.

Vilket är ditt första intryck av klubben?

– Jag har precis haft möte med ledarstaben och jag fick ett väldigt gott intryck. Det var trevligt att få träffa dem och planera de kommande dagarna. Jag ser fram emot utmaningen och möjligheten.

Vilket är det första intrycket alla i och runt Malmö FF kommer att få av dig, tror du?

– Ni kommer att få en väldigt hårt arbetande och professionell tränare. Jag kommer att ge allt för att leverera för klubben.

Är ”hårt arbetande” något som definierar dig som tränare?

– Det var det under min tid som spelare och jag tog det med mig till tränarkarriären. Det är nödvändigt att ha förmågan att arbeta hårt. Att aldrig sluta tro, aldrig sluta lära sig nya saker och att alltid försöka bli bättre.

Vilka är höjdpunkterna från din karriär?

– Jag har tagit lag till Wembley två gånger. Med Brentford i play-off och Wigan i FA-cupen. Att vinna borta mot Man City på Etihad var känslomässigt stort för mig med tanke på min bakgrund där.

Finns det några skillnader med svensk fotboll jämfört med vad du är van vid?

– Jag känner till mycket om skandinavisk fotboll efter mina år i Norge. Men visst ser jag fram emot att lära känna en ny fotbollskultur. Det är viktigt att bredda horisonten. Klart att jag måste anpassa mig men det har jag gjort förut.

Vad är viktigast när man lär känna en ny klubb?

– Man måste vara öppen och ge alla en chans – både spelare och stab. Det är också viktigt att kommunicera. Jag måste vara öppen för den nya miljön och det måste vara ömsesidigt. Man får försöka vara en bra människa. Lyssna och bidra. Men mitt jobb som huvudtränare innebär att jag måste ta de slutgiltiga besluten, så det ansvaret vilar hos mig.

Vad känner du till om Malmö och MFF?

– Malmö är en fotbollsstad. Och MFF är den mest framgångsrika fotbollsföreningen i Sverige med två stjärnor ovanför klubbmärket. Alla vet vad det betyder.

Gillar du att arbeta under press?

– Jag har en lång spelar- och tränarkarriär bakom mig. Man lär sig att hantera press och förväntningar. Jag kräver mycket av mig själv och förhoppningsvis kan jag leverera. Men det är inte en enmansföreställning. Staben, spelarna, klubben och supportrarna måste göra det tillsammans. Jag hoppas att vi kan hamna på rätt spår och nå framgång.

– Det kortsiktiga målet är att minska gapet till serietoppen. Jag kommer hit på ett två och ett halvt år långt kontrakt och jag vill vinna titlar och hjälpa klubben till framgångar i Europa.

huvudpartners

officiella partners