Rösler på licensutbildning i Portugal

Publicerad 15 mars 2019 i Nyheter

För att förnya sin UEFA Pro-licens enligt Svenska Fotbollförbundets krav kommer MFF:s huvudtränare Uwe Rösler att åka på ett utbildningstillfälle i Portugal i början av nästa vecka.

Var tredje år förnyas tränarlicensen som krävs för att träna ett lag på elitnivå i Sverige. För att erhålla en förnyad licens behöver man ha genomgått ett visst antal utbildningstimmar under den aktuella treårsperioden.

Med tanke på MFF:s intensiva spelschema under hösten och vintern saknades möjlighet för Uwe Rösler att besöka en inbokad träff i Norge. Nästa lediga tillfälle är i Portugal i nästa vecka.

Dessvärre inträffar utbildningen samtidigt som den allsvenska upptaktsträffen på tisdag. Assisterande tränare Andreas Georgson kommer att åka i hans ställe och göra lagkapten Markus Rosenberg sällskap.

– Eftersom det handlar om min tränarlicens var det här viktigt att prioritera. Tyvärr kan jag inte besöka upptaktsträffen, men Andreas tar min plats och jag är övertygad om att han och Markus kommer att representera vår förening på ett utmärkt sätt, säger Uwe Rösler.

huvudpartners

officiella partners