Rosenberg: ”Vi vet vad vi har gjort på hemmaplan inför storpublik”

Publicerad 11 september 2016 i Nyheter

MFF:s lagkapten är spelsugen efter landslagsuppehållet och medger att en match mot IFK Göteborg är extra speciell.

– Ja, det är klart att den är det. Vi leder tabellen, vilket är viktigt och det är match mot IFK Göteborg så det är mycket som talar för att det blir en match med hög spänningsnivå imorgon.

Imorgon väntar ett kokande Swedbank Stadion för de båda lagen och Markus Rosenberg vet bättre än någon annan vilken inverkan MFF:s publik kan ha.

– Det var fantastiskt redan mot Jönköpings Södra tycker jag. Man kände att det var en riktigt härlig stämning och förhoppningsvis blir det ännu bättre imorgon. Vi vet vad vi har gjort här på hemmaplan inför storpublik, så ett starkt stöd hjälper enormt mycket!

De spelmässiga nycklarna till matchen är klara. Det är MFF som ska styra händelserna på planen säger Markus Rosenberg.

– Det är som i alla matcher, vi vill styra och ställa. Det är viktigt att vi får en bra start precis som senaste hemmamatchen mot Jönköping. Där var publiken med oss och vi var tända från början. Presspelet fungerade bra, vi hade bra tempo på bollen och fick hål på dem tidigt.

– Göteborg är ett bra lag. De har haft det lite tyngre den här säsongen och ligger några poäng efter. Men de är tunga att möta och har mycket erfarenhet. De har en del kvicka spelare, särskilt där framme så där gäller det att vi är med. Annars känner vi att nyckeln är att kunna ta tillbaka bollen så snabbt som möjligt om vi tappar den.

huvudpartners

officiella partners