Rosenberg: ”Vi släpper in för enkla mål”

Publicerad 18 augusti 2016 i Nyheter

Efter 1-3 mot Djurgårdens IF är MFF:s första förlust i Allsvenskan på över fyra månader ett faktum. Lagkapten Markus Rosenberg kände besvikelse över att matchen slutade med förlust.

– Vi kom väl inte upp i hundra procent även om vi spelmässigt gör en okej match. Vi skapar för få chanser och släpper in för enkla mål, säger han.

Förlusten kom trots att Malmö FF hade överlägset bollinnehav (64%-36%) och kom till lika många avslut som motståndarna (10-10).

– Det är svårt att vinna matchen när man släpper in tre mål. Vi är medvetna om att vi bjöd på åtminstone två av dem. Men vi skulle behövt snabbare bolltempo och ha använt forwards mer i uppspelsfasen. Det kändes inte som att jag rörde bollen så mycket.

Förlusten bröt en tretton matcher lång förlustfri svit i Allsvenskan – något som gjorde den ännu jobbigare, menar Markus Rosenberg.

– Tyvärr kommer det ibland. Vi har inte förlorat sedan maj innan det här så det gör det extra tungt. Men det är bara att ladda om. Vi har två viktiga matcher nästa vecka.

Nästa hemmamatch
Malmö FF – IF Elfsborg
Torsdag 22 september 19:00
Köp biljett

huvudpartners

officiella partners