Rosenberg: ”Vi är i den positionen som alla vill vara i”

Publicerad 16 juli 2016 i Nyheter

Markus Rosenberg förväntar sig en fysisk match mot AIK imorgon men MFF har ett bra utgångsläge menar han.
– Vi ligger i toppen oavsett vad som händer imorgon medan de kan tappa mark, det är en bra känsla. Samtidigt har vi alltid press på oss själva men vi är i den positionen som alla vill vara i. 

Det är ett MFF som har blivit bättre på att både kontrollera och stänga matcher säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

– Vi har tränat mycket på att gå fram med mycket offensiv kraft men kanske inte överdrivet mycket utan att också säkra bakåt. Vi är lugna med bollen och då kan du vila med bollen ibland och det blir lättare att styra tempot i matchen. Mot Örebro så stängde vi matchen bra även om de hade några skott utifrån som de fick ta lite för enkelt, men vi kändes mycket starkare än dem i andra halvleken så det var en positiv omstart tycker jag.

Just försvarsspelet har fungerat extra bra – med endast elva insläppta mål har MFF ligans bästa försvar.

– Ja, både offensiven och defensiven fungerar. Vi skapar betydligt fler chanser nu än vad vi gjorde innan, och även om vi kanske ska göra fler mål så skapar vi så pass mycket att känns det tryggt.

Anfallskollegan Vidar Örn Kjartansson har hittat målformen och med åtta mål ligger han för tillfället på andra plats i skytteligan. 

– Vårt samarbete fungerar bättre och bättre. Vi skapar mycket chanser ihop och rollfördelningen har blivit tydligare. Jag kommer ner lite djupare än honom och blir mer passningsspelare jämfört med honom, som blir avslutare. Jag ska själv försöka komma till betydligt mer avslut men vårt offensiva spel känns väldigt bra. 

Imorgon ställs MFF mot AIK och Rosenberg förväntar sig en fysisk match.

– De är stora och starka. De spelar väl lite annorlunda nu under Norling men det är fortfarande ett fysiskt lag och jag minns att de var starka på fasta situationer i bortamatchen förra året. Nyckeln är att vi är med från och början och tar kampen men samtidigt ska vi spela vårt spel också och ha mycket boll.

– Det är dem som har pressen på sig. Vi ligger i toppen oavsett vad som händer imorgon medan de kan tappa mark, det är en bra känsla. Samtidigt har vi alltid press på oss själva men vi är i den positionen som alla vill vara i. 

huvudpartners

officiella partners