Rosenberg starta mot Columbus Crew

Publicerad 05 februari 2014

Vid lunchtid på lördagen berättade Daniel Andersson för truppen att Markus Rosenberg skulle komma dagen efter för att genomgå en läkarundersökning. Ett besked som möttes av applåder ifrån spelarna. Två dagar senare skrev Markus Rosenberg på sitt treårskontrakt med klubben och imorgon kommer han starta när MFF spelar mot Colmubus Crew.

– Det är jättebra att Markus är på plats med oss i Florida. Det var en önskan från klubbens sida att få hit honom så snabbt som möjligt för att kunna jobba in honom i laget. Vi behöver allt tid vi kan få, berättar Åge Hariede.

Markus Rosenberg träffade både Åge Hareide och Daniel Andersson på Kastrup för att diskutera en eventuell övergång och rollen som MFF ville se Markus i.

– Det var framförallt personen ”Markus” som vi ville träffa och hans vilja att spela fotboll. Vi fick ett väldigt bra intryck och jag hörde runt med mina kontakter och de hade bara fina saker att säga om Markus.

Förvisso har det bara gått två träningar men har dina förväntningar på Markus infriats?

– Det är svårt att göra den slutsatsen på träning utan det är på match som vi kommer att få se hans kvalitéer. Vi vet vad han gjort och vad han kan göra. När du får in en klasspelar i truppen så märks det då alla lyfter sig och det är väldigt roligt att se.

 

Startuppställning imorgon:
Olsen
Albornoz, Jansson, Johansson, Ricardinho
Molins, Halsti, Thern, Forsberg
Eriksson, Rosenberg

Malmö FF – Columbus Crew
15.30 lokal tid (21.30 svensk tid)
Matchen kommer att streamas och länkar kommer upp under dagen.