Rosenberg och Tinnerholm inför Žalgiris

Publicerad 13 juli 2015 i Nyheter

För lite drygt ett år sedan tog Malmö FF emot Ventspils i den första matchen i kvalspelet till Champions League – och det var början på vad som kom att bli en lång och fantastisk höst ute i Europa. På onsdag är det dags för Europaspel igen när MFF tar emot litauiska FK Žalgiris Vilnius i den andra kvalomgången till Champions League. Två av spelarna som var med på resan förra året, Markus Rosenberg och Anton Tinnerholm, blickar tillbaka på förra årets Champions League-spel, samtidigt som de snackar upp onsdagens match.

Hela kvalspelet förra året var en nervpirrande historia – uddamålsseger mot Ventspils i den andra kvalomgången, vidare på bortamål mot Sparta Prag i den tredje, och ett viktigt reduceringsmål i slutminuterna borta mot Salzburg som verkligen bäddade för avancemanget till gruppspelet.

– Det var något helt fantastiskt det vi gjorde förra året och det var något som man inte hade upplevt tidigare, så det är klart att man ser fram emot Europaspelet igen, säger Markus Rosenberg och får medhåll av Anton Tinnerholm:

– Det ska bli grymt kul att spela i Europa igen och det är klart att så fort ordet ”Europa” nämns, så tänker man automatiskt tillbaka på den resan som vi gjorde förra året, säger Anton.

Och nycklarna för ett framgångsrikt Europaspel är många, två extra viktiga är dock försvarsspelet och bortamålen – något som man inte minst märkte av förra året.

– Mot Ventspils hemma förra året såg vi hur viktigt det är att man håller nollan på hemmaplan. Och överlag är det väldigt viktigt att man är kompakta och håller tätt bakåt i Europaspelet, säger Markus.

– Sedan är det viktigt att få igång samma vinnarmentalitet som vi hade i Europa förra året. Men det kommer att bli en tuff resa och det gäller att ta en match i taget, för redan på onsdag lär det bli en tuff match mot Vilnius, säger Anton.

Med det stundande kvalspelet i Champions League går MFF nu också in i en intensiv matchperiod med Vilnius-matchen på onsdag, Örebro borta i Allsvenskan på lördag, returmöte i Litauen nästa tisdag och sedan Allsvensk hemmamatch mot Sundsvall nästa lördag. 

– För mig är det inget problem med det tuffa matchandet, man kommer liksom in i ett matchstim; match i Europa, sedan Allsvenskan och sedan Europa igen, det är bara roligt att spela många matcher, säger Anton.

– Förra året klarade vi av det tuffa matchandet väldigt bra och det är bara kul med många matcher, avslutar Markus.

huvudpartners

officiella partners