Rosenberg: ”Nu har vi en helt fantastisk höst framför oss”

Publicerad 29 augusti 2019 i Nyheter

Malmö FF är klart för gruppspel i UEFA Europa League. Här ger Markus Rosenberg sin syn på sommarens kvalmatcher och den kommande hösten i Europa.

MFF har under sommaren spelat åtta matcher i kvalet till UEFA Europa Leagues gruppspel. Under torsdagskvällen besegrades Bnei Yehuda Tel Aviv med 1-0 (4-0 totalt) och därmed är Malmö FF klart för gruppspel i Europa för fjärde gången på de senaste sex åren.

– Det är väl inget man ens kunde drömma om den dag man kom hem. Då pratade vi kanske snarare om att vi skulle satsa för att gå till Europa och att vi nu har gjort det fyra gånger är helt otroligt, säger Markus Rosenberg efter matchen.

MFF fick en bra start på returmötet i Israel när Guillermo Molins styrde in ledningsmålet, vilket skulle bli matchens enda, redan i den sjunde matchminuten. Liksom i det första mötet på Stadion förra veckan var MFF det spelförande laget och tog till slut en komfortabel seger under torsdagskvällen.

– Det är lite mer av en lättnad den här gången och det är väl för att vi har varit favoriter genom hela kvalet. Men det är klart att det är en helt underbar känsla och det är därför man satsade på fotbollen från första början, just för att kunna dela glädjen med andra.

Nu väntar alltså en ny höst med spel ute i Europa och Markus Rosenberg har inget emot att säsongen fortsätter en bit in i december.

– Det hade jag räknat med, så det är jag glad för! Nej, men det är klart att det hade varit otroligt surt att inte gå vidare och bara ha nio allsvenska matcher kvar. Nu har vi en helt fantastisk höst framför oss.

huvudpartners

officiella partners