Rosen förlänger sitt kontrakt och kommer hjälpa det danska landslaget

Publicerad 09 mars 2016 i Nyheter

Inför säsongen 2014 anslöt Ben Rosen till Malmö FF som klubbens nya fystränare. Sedan dess har engelsmannen jobbat hårt och dedikerat för att lyfta och utveckla klubbens träning och under tisdagen förlängde Rosen sitt kontrakt med MFF samtidigt som det står klart att han kommer att börja jobba med det danska landslaget under landslagssamlingarna.

– Vi har förlängt Bens avtal med två år, så nu gäller det över 2018. Han kom hit för två säsonger sedan och har gjort ett fantastiskt arbete och därför är vi väldigt glada över att han fortsätter hos oss. Han är väldigt engagerad och omhändertagande, plus att han har stor expertis inom sitt område. Han jobbar hårt och bryr sig verkligen om spelarna och resten av staben, berättar Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

– Jag känner mig bekväm i stan, jag njuter av att jobba i klubben och jag känner att jag har en bra relation med spelarna och resten av ledarstaben. Sen Allan Kuhn kom in har jag känt att det är en tränare som jag verkligen vill jobba tillsammans med och förlängningen av mitt kontrakt har känts naturlig för mig, säger Ben Rosen.

Ben Rosen berättar vidare att han känner att Malmö är en speciell fotbollsstad att bo i och att MFF-supportrarna gjort ett stort avtryck hos honom.

– Supportrarna kring Malmö FF är väldigt speciella om du jämför med supportrarna i England och de som jag tidigare sett. Det finns en otroligt koppling och närhet till laget som jag tror kommer ifrån Malmö som stad. En av sakerna som gör att jag älskar att jobba för MFF är att: i Malmö är fotbollen en väldigt stor del av staden och MFF betyder otroligt mycket för alla. Sättet som supportrarna är och sättet som de backar upp klubben och alltid pushar den framåt. När jag tänker tillbaka på alla fina minnen som jag har ifrån de två gångna åren i Malmö så är supportrarna alltid en stor del av de stunderna. Därför är supportrarna absolut en del i att jag vill fortsätta i MFF, säger Rosen.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– 
Att få jobba med spelarna varje dag. Jag får jobba med professionella idrottsmän och sen gör det här jobbet att du får uppleva en otroligt massa olika saker som Champions League-spelet och så vidare. Möjligheten att få bygga ett projekt, i form av lagets fysiska träning och sedan få se resultat av det är väldigt givande för mig och jag ser det som otroligt roligt.

Om vi tittar på dig personligen, vad har du utvecklat under din tid i MFF?
– 
Min förmåga att kommunicera med spelartruppen och ledarstaben, framförallt med ledarstaben, har blivit bättre under mina två år i Malmö. I min tidigare roll hos Southampton var det inget som jag behövde göra så mycket av, där jobbade jag mer gentemot spelarna och mindre gentemot tränarstaben. Där var det mer att jag gjorde det som ledarstaben ville att jag skulle göra, medan här i Malmö jobbar jag tillsammans med ledarstaben för att strukturera upp träningen. Det vill jag säga har varit min största utveckling här i MFF.

Hur ser du på MFF:s fysträning de kommande åren?
– Vi ska fortsätta att utveckla de system som vi jobbar med för tillfället och att vi fortsätter att vara så professionella som vi någonsin kan vara. Sedan jag och Mark (Read, fystränare för MFF:s ungdomslag) kom in i klubben känner jag att vi börjat bryta ny mark när det kommer till hur svensk fotboll jobbar med sportvetenskap och fysträning. Vi jobbar med saker som ingen annan tidigare gjort i Sverige och jag hoppas att vi ska fortsätta att bryta ny mark och se till att vi alltid ligger i framkant.

Under tisdagen blev det även klart att Ben Rosen åter kommer att jobba tillsammans med Åge Hareide då Rosen fått möjligheten att vara det danska landslagets fystränare.

– Jag och Åge hade ett väldigt nära samarbete när han var i MFF och jag gillade att jobba tillsammans med honom. Så när jag fick frågan om jag var intresserad av att jobba med det danska landslaget  såg jag det som en enorm möjlighet. Att få jobba med internationell fotboll, och ett landslag, är en bra möjlighet för mig att utvecklas samtidigt som jag ser det som en bra möjlighet att ta med den kunskapen för att utveckla Malmö FF. Både genom att nätverka och träffa nya människor, men även genom att få se saker och ting ur nya perspektiv. Jag är väldigt glad över att jag fått den här chansen och tacksam att MFF gett mig möjligheten att jobba med det danska landslaget.

Ben Rosen har skrivit på ett kontrakt med det danska landslaget som sträcker sig över VM-kvalet och om de lyckas kvalificera till VM 2018 förlängs kontraktet över turneringen.

– Från och med juni i år kommer jag att vara med det danska landslaget vid alla landslagsuppehåll. Spelarna i Malmö FF är också iväg på landslagsuppdrag så jag kommer inte missa några tävlingsmatcher och de träningar som jag missar kommer Mark Read ta över. Jag och Mark jobbar redan väldigt nära varandra och har en bra förståelse för hur vi båda vill jobba och planera upp träningen, avslutar Ben Rosen.

huvudpartners

officiella partners