Rolle lämnar efter 2011

Publicerad 30 mars 2011

Det är nu helt klart att Roland Nilsson lämnar MFF efter det här året och att MFF kommer ha en ny tränare från och med 2012.

– Det är tråkigt för oss att Rolle inte väljer att stanna i MFF, men samtidigt är fyra år en ganska lång tid i dagens fotboll, säger MFFs Vd Per Nilsson. Vi har varit förberedda på att detta skulle kunna bli det sista året.

MFFs sportchef Per Ågren har en handlingsplan klar sedan tidigare.
– Det är en naturlig del i mitt arbete och vi har sedan en tid tillbaka fördjupat oss i tränarfrågan och vilken kravprofil vi ska ha, säger Per Ågren. Precis som med spelare måste även en tränare uppfylla vissa specifika kriterier. Bara för att man är en bra tränare behöver man inte vara rätt för MFF.

I kravprofilen ingår saker som att man delar MFFs spelidé, att man är beredd att jobba med dagens trupp att man är dokumenterat duktig på att utveckla talanger.
– Kontinuiteten är otroligt viktig. Vi har en tydlig spelidé och jobbar efter vår blåa väg när det gäller hur vi utbildar spelare och underlättar övergången från Ungdom till A-laget. Sen handlar det om personliga egenskaper också. Det måste vara någon som kan få spelarnas förtroende och ta vid där Rolle lämnar, så att vi hela tiden utvecklas i rätt riktning. Det vill säga framåt, avslutar Per Ågren.