Rolf Lassgård i ny film med mycket MFF-anknytning

Publicerad 29 augusti 2002

På måndag börjar inspelningen av en ny film. Den bygger på en bok skriven av Max Lundgren. Regissör är kritikerrosade Reza Bahger och en av huvudrollerna i filmen spelas av Rolf Lassgård. Filmen handlar om en 16-årig kille i Malmö vars stora intresse är fotboll.

Sweep Film & TV skall tillsammans med Malmö FF spela in en film som heter ”Capricciosa”.

Filmen handlar om en 16-årig pojke, Henrik, boende i Malmö. Familjen har stora sociala problem som Henrik hela tiden brottas med. Han har ett stort intresse här i livet och det är fotboll. I filmen spelar Henrik i Malmö FF:s 16-årslag och en hel del scener kommer att spelas in runt Malmö Stadion. Dessutom är Henriks och hans lillebrors sovrum fyllda med MFF-prylar.

Regissör till filmen är kritikerrosade Reza Bagher som bland annat har regisserat ”Vingar av glas”. En av huvudrollerna spelas av en av Sveriges mest folkkära skådespelare, nämligen Rolf Lassgård. Filmen bygger på en bok skriven av Max Lundgren. Max har bland annat skrivet boken till TV-filmen ”Åshöjdens BK”.

Malmö FF:s Ungdomskonsulent Sven Sjunnesson är involverad i filmen som fotbollsmässig rådgivare samt Malmö FF:s kontaktperson mot Filmteamet.

Filmen beräknas ha premiär på biograferna våren, sommaren 2003.