Roland: ”Vi gör ett bra jobb idag”

Publicerad 08 maj 2010

– Vi sa innan matchen att vi skulle gå ut och köra på, inte fundera så mycket, säger Roland Nilsson efter att MFF besegrat Åtvidaberg med 3-1.
Och det gick ju bra. Kommentarer också från dagens gladaste målskytt: Wilton Figueiredo.

Lördag eftermiddag tog MFF årets femte hemmaseger på Swedbank Stadion: 3-1 över Åtvidabergs FF efter mål av Agon Mehmeti, Guillermo Molins och Wilton Figueiredo. En seger som får betraktas som alltigenom stabil och säker.

MFF kopplade tämligen omedelbart ett grepp om händelserna, och Agon Mehmetis 1-0-mål i 19:e minuten, efter fin framspelning av Daniel Larsson, kändes fullt logisk.

– Vi sa att vi skulle gå ut och köra på, inte fundera så mycket, får till ett bra passningsspel och röra oss mycket så att Åtvidaberg skulle bli tvungna att jaga mycket. Gjorde vi det på ett bra sätt skulle luckor öppna sig, och då skulle vi få de målchanser de vill ha. Och det gjorde vi på ett bra sätt, säger Roland Nilsson efter matchen.

Det dröjde emellertid bara två minuter och fyra sekunder innan Åtvidaberg kvitterade efter oskärpa i MFF:s bakre linjer – men dessbättre tog MFF ledningen igen efter ytterligare 3 minuter och 23 sekunder, den här gången genom Guillermo Molins, som blev helt fri framför mål. Ledningen stod sig, och drygades med tolv minuter kvar ut till 3-1 av Wilton Figueiredo med ett vackert skott mot högra krysset till.

– Tyvärr är vi lite slarviga efter 1-0-målet där vi inte gör jobbet riktigt i försvarsarbetet, Åtvidaberg får en halvchans som det blir mål på. Då får vi återigen ta tag i taktpinnen och köra på istället för att ta det lite lugnare. Men jag är nöjd med matchen så som den gestaltar sig. Vi gör ett bra jobb idag, kommenterade Roland Nilsson på presskonferensen efter matchen.

– Det var på tiden!
… svarade Roland med glimten i ögat om vad han tyckte om Wiltons fina träff. Han skjuter ju en del, den gode Wilton, så även i den här matchen.

En förändring i startelvan höjde sannolikt en del ögonbryn: Ricardinho ”petad” till förmån frö Joseph Elanga. Roland om det beslutet:
– Ricardinho har gjort ett fantastiskt jobb för att ta sig tillbaka så snabbt som möjligt efter sin skada, och gjorde en helt fantastisk insats i matchen mot Häcken. Efter den matchen känns det inte riktigt som han har kommit ikapp fysiskt, utan har haft perioder i matcherna då han har sett väldigt trött ut, varit lite ängslig ut och så vidare. Och det vet vi, att det är inte den normale Ricardinho.

Detta i kombination med det ytterst täta matchandet de senaste veckorna:
– I och med att han spelade en tuff match senast mot Elfsborg kunde det vara bra att slänga in Joseph, som gjorde en väldigt bra insats mot Trelleborg, idag. Joseph har sett pigg och bra ut på träningarna, vi kände att vi hade ett litet ess i rocken med honom, och han gjorde en fantastisk insats idag, säger Roland

Alla tre målskyttarna blev förstås glada, Agon Mehmeti riktigt riktigt glad att få näta igen, efter sin hjärnskakning, men kanske ännu mer efter flera träträffar i flera matcher. Likväl – gladast av dem alla var Wilton Figueiredo.
– Jag tror alla såg att jag var hungrig i den här matchen, eftersom som jag missade den där straffen i 81:a minuten i förra matchen, en match som var mycket viktig för oss att vinna. Jag var hungrig och försökte skjuta många gånger. Och med tolv minuter kvar fick jag på ett bra skott! En bra pass gav mig läget, säger Wilton.

Direkt efter målet satte Wilton, skickligt undvikande framstormande lagkamrater, av bort mot Swedbank Stadions sydvästra hörn, där han ställde sig och jublade.
– Där satt min familj! Min familj och Gud är mitt allt. Ifjol var ett svårt år för mig, och min familj stod vid min sida och gav mig stöd efter varje match. Därför känner jag i år, när det gått bra, att jag vill fira med dem.

Tobias Christoffersson