Roland: Sådär första, bra andra

Publicerad 06 april 2010

Efter 1-1 mot Halmstad hemma saknade Roland Nilsson tålamod och rörlighet i första halvlek, men såg sitt lag prestera bra fotboll i andra.

I årets andra hemmamatch på Swedbank Stadion nådde MFF 1-1 mot Halmstads BK, det efter att gästerna tagit ledningen två minuter in i andra halvlek och MFF kvitterat med tjugo minuter kvar. Kvitteringen intryckt av Robert Åhman Persson i andraläget efter en fin frispark i stolpen av Wilton Figueiredo. Efter sina två mål mot Gefle leder därmed RÅP interna skytteligan med 3 mål! 

– Klart det är kul, men jag vinner hellre än gör mål. Tråkigt att vi bara tar en poäng, sa Robban själv efter matchen, liksom de drygt elva tusen på läktarna besvikna över resultatet.

Det var ett svårspelat Halmstad som i första halvlek skickligt stängde till ytor och gav MFF:arna lite tid med bollen.
– Både Halmstad och Gefle backade hemåt, men Halmstad var vassare framåt. I första halvlek låste de oss på mitten när vi skulle försöka hitta in till oss där och sedan ut på kanterna. Kanske gjorde vi det lite lättare för dem också, vi borde kunna spela lite snabbare och luckra upp dem. I andra halvlek gick det lite bättre, tyckte Robert Åhman Persson.

Roland Nilsson var naturligt nog inne på samma linje, och jämförde med förra söndagens match mot Gefle, då laget lyckades betydligt bättre mot ett annat hembackande lag.
– Det tålamod vi hade mot Gefle saknade vi idag. Vi var också lite för bekväma i vårt spel och tog inte löpningar för varandra utan bara för att själva komma i lägen. Det gjorde att vi blev långsamma, och det utnyttjade Halmstad väldigt bra. I första halvlek kom vi inte upp i normal standard, sa Roland Nilsson.

Men i andra blev det bättre, då kniven också tämligen omedelbart hamnade mot strupen efter HBK:s ledningsmål.
– Efter paus fick vi högre bolltempo och större rörlighet – och då hände det saker därute. Då tycker jag ändå vi presterade rätt så bra fotboll. Vi hade mer kyla i uppspelen, vi hittade lite enklare alternativ. Det gjorde att Halmstad fick jobba mycket hårdare i sina förflyttningar, och det skapade luckor.

Tre byten i mitten av andra halvlek påverkade också matchbilden: Edward Ofere ersatte Agon Mehmeti, Jiloan Hamad Guillermo Molins och Jeffrey Aubynn Jimmy Durmaz.
– Vi har bra spelare vi kan slänga in för att förändra matchbilden, och det tycker jag vi lyckas med också, sa Roland Nilsson.

Och summerade:
– Första halvlek sådär, andra bra. Vi hamnade i underläge och fick kämpa oss tillbaka. Vi fick 1-1-målet med ganska mycket tid kvar, men vi orkade inte riktigt hela vägen fram till att skapa de riktigt heta lägena.  Vi får vara nöjda med en poäng idag, och nu ska vi rätta till det som behövs.

Tobias Christoffersson