Roland och Tom efter derbysegern

Publicerad 08 augusti 2009

Seger på Vångavallen, för första gången på åtta år. Efteråt kommenterade tränarna Roland Nilsson och Tom Prahl matchen.

För första gången sedan 2001 lyckades det MFF att ta tre poäng med från Trelleborg. Wilton Figueiredo satte 1-0 redan i den nionde minuten och Daniel Andersson avgjorde på straff i den 83:e.

 

På presskonferensen efter matchen gav de båda lagens tränare sin respektive syn på vad som utspelat sig på Vångavallens höga och snålt vattnade gräs.

 

– Vi visste att det skulle bli en tuff match här nere, Trelleborg är starka på Vångavallen. Men jag tycker att vi börjar bra. Vi får igång vårt passningsspel – även om det var lite svårt, för gräset är trögt här – kanske inte lika bra som tidigare matcher men ok, det flöt på, kommenterade Roland Nilsson MFF:s inledning av matchen.

 

Som tog en angenäm vänding redan i sin nionde minut, då Wilton Figueiredo efter förarbete och framspelning av Edward Ofere snyggt och skarpt satte 0-1.
– Vi det här tidiga målet och det betydde mycket för oss och inte minst Wilton, säger Roland.

 

Andra hälften av andra halvlek såg ett MFF som tappade spelet, för att återfinna det strax efter paus.
– Efter målet blev vi lite rädda och började bevaka ledningen. Vi blev långa i laget; backlinjen backade ner och anfallarna upp och mittfältarna fick jobba hårt för att få ihop det. Det rättade vi till i andra, då vi blev mer kompakta och det gjorde att Trelleborg inte fick lika bra utdelning i första med sitt direktspel in bakom oss, sa Roland.

 

TFF skapade några farligheter i andra halvlek men var aldrig riktigt nära en kvittering. Istället tog lagkapten Daniel Andersson chansen att säkra MFF-segern – på straff i den 83:e minuten efter tydlig tröjdragning i straffområdet på inbytte Agon Mehmeti.
– När vi får 2-0-målet känns det väldigt skönt och de sista minuterna kontrollerar vi matchen.  

 

TFF-tränare Tom Prahl hade sitt perspektiv att förmedla:
– Vi gratulerar Malmö, de vinner välförtjänt på så sätt att de tar tillvara på de möjligheter som bjuds. Tittar man på bollinnehav och chanser så är det jämnt. Jag är egentligen nöjd med första halvlek, där vi har bra struktur, och även om vi inte skapar jätteheta chanser så känns det ändå som om vi har ett hyfsat spelövertag. Alltså, målen avgör ju fotbollsmatcher, men vi är inte så glada över den här förlusten och på det sättet som vi förlorar, sa Tom Prahl.

 

Tom kommenterade också två andra straffsituationer i matchen än den som avgjorde matchen, båda för TFF, båda ”friade” av domare Stefan Johannesson.
– Skall jag vara ärlig: när jag ser repriserna tycker jag inte är straff. Men jag ser faktiskt inte MFF:s straff heller, så jag kan inte uttala mig om den. Jag tycker Johannesson i det stora hela gör en bra match, sa Tom.

 

Och bjöd in till en kort ordväxling:

– Säg något nu Rolle, något klokt!
Roland:
Det var en bra match.
Tom:
– Tycker du det? Aah, det tycker inte jag.
Roland:
– Mot vad det brukar vara. Vi spelade fotboll idag. Det har varit krig i de andra matcherna. Vi är glada att vi får göra lite mål.
Hemsidans utsände (Patrik Jandelin):
– Det är en bra match när Malmö FF vinner?
Tom:
– Ja, det är vinna som gäller.

Tobias Christoffersson/Patrik Jandelin