Roland och Daniel efter matchen

Publicerad 01 februari 2010

När träningsmatchen mot FC Nordsjälland väl spelades blev det tyvärr storstryk: generande 6-0 till danskarna.
– Det är fruktansvärt att släppa in sex mål, sa Daniel Andersson efteråt.
– Vi var för tama, sa Roland Nilsson.

ej, det blev ingen rolig eftermiddag i Vaerlöse för MFF. I årets andra träningsmatch föll de himmelsblå stort mot danska ligaåttan FC Nordsjälland. Låt vara att slutresultatet 6-0 till hemmalaget inte speglar matchen, men mer rättvisande säg 4-1 är ju inte heller de särskilt glädjande siffror. Danskarna var helt enkelt bättre; rakt av, över hela linjen och större delen av matchen. Segern odiskutabel.

Likväl: det stod ”bara” 2-0 i paus efter en första halvlek då först ledningsmålen trillade in tidigt och överraskande med ett par minuters mellanrum, men då MFF efterhand kom in matchen och fick bättre kontroll. Andra halvlek var däremot riktigt blek, låt vara att åtta byten sannolikt också satte sin prägel på avståndet till en helgjuten insats.

Efteråt kunde Roland Nilsson konstatera att just de kvaliteter han hoppats få se lyste med sin frånvaro.
– En dålig dag på jobbet, definitivt. Vi jobbade väldigt hårt förra matchen, idag var vi inte beredda på att göra det jobbet. Vi tar inte fajten, vi är nöjda med att bara försöka, medan danskarna ser till att göra det de ska. Vi var för tama, i försvarsspelet var vi alldeles för tama.

Kontrasten mot förra helgens 5-1-seger mot Köge – stor. Kanske att den mycket lyckade första matchen invaggat laget i falsk trygghet? Roland Nilsson funderade i den riktningen.
– Så var det. Idag sprang vi ut och trodde vi var kvar i Kögematchen, då allt fungerade. Det här var en bra väckarklocka. Vi har saker och ting att jobba på, definitivt.

Trots två mål i baken tidigt såg ni ut att ha en vändning på gång under andra delen av första halvlek?
– Ja. Det fanns bra saker i den här matchen också, och dem ska vi ta med oss.

Vad var bra idag?

– Stundtals, när vi vågar och är skärpta, så sågar vi oss igenom och skapar en hel del chanser. Men jag tycker ändå vi kan visa mer, mycket mer. Försvarsmässigt vinner vi inte många närkamper. Att gå in och jobba, vilja vara passningsbara, spela rätt passningar – där var Nordsjälland mycket bättre. Vi var nöjda i spelet istället för att se till att bli bättre och bättre och verkligen komma in i matchen.

Någon spelarinsats du vill lyfta fram idag?
– Nej, förlorar man med 6-0 kan man inte framhäva någon särskild.

Tillbaka i laget och på plats på sin nya plats, i backlinjen, var lagkapten Daniel Andersson, som under hela matchen bildade mittlås tillsammans med Jasmin Sudic.
– Det är fruktansvärt att släppa in sex mål. Jag tycker att hela laget gör en riktigt dålig match, sa Daniel Andersson. 

Varför gick det så dåligt idag?
– De tog tag i det från början, och fick två tidiga mål, Vi var inte på hugget helt enkelt, på hela banan. De spelade runt oss och vi var tvåa på alla bollar. Vid första målet tog de en snabb frispark och vi stod och sov. Vi hade det tufft över huvud taget. De kom i löpningar hela tiden, hade många rättvända spelare som stod och måttade. Och samtidigt som de var pigga så var vi riktigt dåliga.

Hur gick det att spela i backlinjen?

– Det kändes väl bra, men det var som sagt en tuff match. De hade bollen rättvända mycket, och då är det svårt, det kändes som att vi fick jobba riktigt hårt där bak. Jag har spelat mittback i många matcher, men så här svårt har jag nog aldrig upplevt det.

Bara att skaka av sig och blicka framåt. Nästa match nästa tisdag – 9 februari – mot GAIS, på Malmö IP. Till dess en veckas träning för laget.
– Alla får lyfta sig efter det här. Vi ska jobba hårt i veckan nu, sa Daniel Andersson.

Tobias Christoffersson