Roland och Daniel efter matchen

Publicerad 26 april 2010

– Jätteskönt, tyckte förstås Daniel Larsson efter att ha spräckt sin målnolla för säsongen och det med besked: han gjorde båda målen när MFF besegrade Djurgården med 2-1. Kommentarer från Daniel och Roland Nilsson.

Måndag kväll på Swedbank Stadion tog MFF årets tredje hemmaseger och femte totalt genom 2-1 över Djurgården inför 13 028 åskådare.

MFF inledde matchen starkt och tog ledningen redan efter tio minuter, när Daniel Larsson vackert och skickligt direktskarvade ett inlägg av Ulrich Vinzents i mål. Ungefär halvvägs in i första halvlek började Djurgården vinna mark och tog över taktpinnen lite, dock utan att skapa några direkta målchanser.

– Vi började bra, fick ett tidigt mål och var bra inne i matchen. Men sedan började vi ta för god tid på oss i vårt passningsspel; istället för att gå på ett och två tillslag när vi kunde valde vi tre och fyra. Då kunde Djurgården hinna med i förflyttningarna, och vi fick press på oss lite onödigt. Kvaliteten på vårt passningsspel sjönk, och Djurgården kom in i matchen, sa Roland Nilsson på presskonferensen efter matchen.

Även andra halvlek inledde MFF något sämre, men i den 63:e minuten, på en mycket väl genomförd kontring, satte Daniel Larsson också 2-0 – efter vackert förarbete och framspelning av Guillermo Molins.

– I halvtid pratade vi om att kvaliteten måste höjas, och framför allt om att spela mer på ett och två tillslag – och det tycker jag vi gör bra i andra halvlek. I vissa moment blir vi lite fördröjande ändå, men sen gasar vi på och kommer tillbaka rejält, Gische gör det fantastiskt bra och vi får 2-0, säger Roland.

Daniel Larsson, höstens målkung som stått för mycket starka insatser i i stort sett varje match och noterat sig för fyra assist – men fram tills ikväll inte lyckats få bollen i mål (om än det varit väldigt nära flera gånger). Nu slog han till två gånger om.

– Jätteskönt. Det har väl gått några matcher för mycket utan mål, men jag har inte känt mig orolig, för det har känts väldigt bra spelmässigt och jag har varit inblandad i många mål, sa Daniel Larsson efter matchen.
– Vi är väldigt farliga när vi sätter fart framåt, men vi gör det lite väl spännande i slutet. Vi borde ha dödat matchen lite tidigare.

Efter 2-0 tog MFF över helt och hade ett par chanser just till att döda matchen, men i stället fick Djurgården 2-1 i den 86:e minuten.

– Efter 2-0 kändes det som att det skulle mycket till för att vi skulle tappa det här, men så släppte vi in ett riktigt sketmål och släppte in Djurgården i matchen. Då blev vi lite nervösa, men vi är samtidigt starka och vet att vi har spelare som kan ställa om väldigt snabbt, sa Roland Nilsson.

Precis det hände i 88:e minuten, när Molins och Larsson kom loss och hade bra läge i straffområdet. Gische drogs ner, straff – och Daniel Andersson drog straffen utanför.

– När straffen kommer ser man att spelarna tänker ”nu, nu är det klart”, och så blir det en miss. Och genast nervösa och Djurgården kan satsa allt framåt. Då är vi inte riktigt kalla att döda matchen, sa Roland.
Och tillade:
– Men tre poäng är vi väldigt nöjda med.

Tobias Christoffersson