Roland Nilssons 147:e och sista trupp

Publicerad 28 maj 2011

– Idag fullt fokus på morgondagens match. Imorgon efter matchen kommer det att kännas tomt. Så kan man sammanfatta Roland Nilssons svar när han på ett soligt Malmö Stadion presenterade sin 147:e och sista trupp inför en match som tränare för Malmö FF.

Startelvan mot IFK Göteborg den 31 mars 2008(Rolands valde följande i sin första tävlingsmatch)
Jonas Sandqvist –
Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari –
Guillermo Molins, Daniel Andersson, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn
Jonatan Johansson, Niklas Skoog 

Imorgon finns chansen för fyra av dem att även starta i den sista matchen. 
 
Totalt har Malmö FF spelat 146* matcher(68 segrar, 35 oavgjorda, 42 förluster och målskillnaden 241-163) under Roland Nilssons ledning fram tills idag. Sista matchen blir alltså ännu en drabbning mellan huvudtränaren och assisterande under guldåret 2010.

*senaste matchen medräknad som match men inte gällande segrar, förluster och målskillnad

Truppen mot HBK
Dusan Melicharek
Dejan Garaca
Ulrich Vinzents
Daniel Andersson
Markus Halsti
Pontus Jansson
Yago Fernandez
Ricardinho
Guillermo Molins
Jiloan Hamad
Miljan Mutavdzic
Amin Nazari
Jimmy Durmaz
Jeffrey Aubynn
Daniel Larsson
Agon Mehmeti
Alex Nilsson
Dardan Rexhepi

Skadeläget
Dusan Melicharek fick en smäll på foten så han tog det lugnt idag men det skall inte vara några problem imorgon. Han kan stå. Yago Fernandez är tillbaka efter sin axelskada. Wilton är inte redo för full träning ännu. Han är tillbaka efter uppehållet. Ivo Pekalski kör rehab med sitt lår, liksom Jasmin dudic med sitt korsband. Johan Dahlin tränar för fullt och verkar fri från sina bekymmer med magmuskeln.

Roland Nilsson om HBK
– Halmstad kommer att vara aggressiva det vet vi sedan förra gången vi mötte dem. De har många bra offensiva spelare och spelar in en ny backlinje. Det vet man ju aldrig hur resultatet av det blir. Kan fungera positivt men det kan också innebära kommunikationsmissar. Det vet man aldrig. Vi kommer att möta ett taggat Halmstad imorgon.

Och tror han Pep har något överraskning imorgon spelmässigt?
– Det har han säkert men oavsett så skall vi spela vårt spel och fokusera på det. Sedan skall vi naturligtvis vara beredda på att han har något i bakfickan. Men det är fortfarande vad vi själva bestämmer oss för att göra som är det viktigaste

Om spelarna i MFF är spelsugna efter det som hände i tisdags
– Ja det märks och det innebär att vi kommer att gå för fullt. Det är ju ett uppehåll för alla och det gör ju att man kan ta i lite extra en sådan här match. Vila kan man göra sedan.

Roland Nilsson om att det var sista träningen
– Jag tänker inte så faktiskt. Det känns inte som sista träningen. Jag är fokuserad på att det är en viktig match imorgon och jag har fullt upp med att tänka på förberedelserna inför den.

Efter matchen då?
– Då kommer jag nog att tänka på det och det kommer nog att kännas tomt men just nu har jag inte några sådana tankar. När jag vaknade upp i morse så tänkte jag på matchen mot Halmstad och hur vi skall spela mot dem.

Många kommer nog att minnas Roland som tränaren som ledde MFF till ett guld men säkert ännu fler som tränaren som gjorde MFF till ett spelande och underhållande lag att följa. En lagbyggare som släppte fram och formade talanger. Vilka tre starka minnen kommer då Roland att plocka med sig från Malmö FF?
– Ett är att få komma hit och bli tränare för Malmö FF, två är spelet vi hade under 2010 och sedan slutpunkten att få stå där som vinnare och ha vunnit ett SM-guld med laget.


Följ direktrapporteringen från matchen på everysport.com
Fotboll skall ses live men om man av någon anledning inte kan närvara så följer man matchen bäst på Everysports direktrapportering.

Diskutera på Facebook
Vill man hålla sig uppdaterad och diskutera Malmö FF så kan man göra som nästan 28 000 andra himmelsblå nämligen följa oss på Facebook.