Roland Nilsson och Daniel Larsson efter matchen

Publicerad 28 februari 2010

Efter 3-2-segern över Bröndby ger Roland Nilsson sitt lag godkänt för insatsen, med plus för variationen i anfallsspelet. Daniel Larsson trivdes på Bröndby Stadions gropiga naturgräs och låg bland annat bakom straffen som gav 0-1. Här kommentarer från båda.

– Det var skönt med en seger, alla segrar är sköna! Och jag tycker vi gör en godkänd insats idag.
Vi skapar målchanser och gör mål framåt efter att det varit lite trögt ett slag. Vi klarar av en stor gräsmatta där det är tungt att springa, det är också bra, sa Roland Nilsson efter att MFF besegrat Bröndby IF borta med 3-2.

MFF tog ledningen redan efter 12 minuter på straff, efter att Daniel Larsson blivit nedriven i straffområdet. Wilton Figueiredo stänkte vackert in elvameterssparken i vänstra krysset. Och inte nog med det: MFF och Wilton utökade ledningen i den 25:e minuten, den här gången genom en läcker frispark direkt i mål. Bröndby stack emellan med en reducering innan Guillermo Molins minuten innan paus slog en hörna rakt i mål! Efter bara två gjorda mål på fem matcher tre på en halvlek – inte illa!

– Vi har en bra variation i anfallsspelet nu. Tidigare, då vi inte tränat så mycket på fullplan, blev det lätt mycket kortpassningsspel, idag varierar vi kort och långt – så som vi behöver. Vi var mer svårlästa i vårt anfallsspel, sa Roland.

Fin aggressivitet högt upp lönade sig? Danskarna slarvade en del därbak i första.
– Agon och Larsson är två kvicka spelare. Ser de en chans att knycka en boll så sticker dom.

I andra halvlek blev matchbilden annorlunda; Bröndby fattade ett rejält grepp om händelserna och skapade stundtals starkt tryck på MFF.
– Det blir lätt så när man får en tvåmålsledning, att man börjar försöka bevaka den istället för att fortsätta köra på. Sedan märkte vi att det höll inte, så lyfte vi oss ett snäpp igen.

Efter matchen mot Elfsborg (1-3) i onsdags såg du fram emot att förbättra positionsspelet i försvaret i dagens match.
– Vi är fortfarande lite för heta där bak. Vi vill gärna vinna boll, och så spelskickliga spelare som Bröndbys utnyttjar de det direkt. Vi går bort oss och kommer ur position, fast vi egentligen inte behöver det. Det är vissa saker som vi pratat om som vi glömmer av. Framför allt deras andra mål, det var alldeles för billigt.

Du matchade Wilton som central mittfältare, vilket onekligen slog väl ut.
– Han gör en mycket bra insats idag. Men Wilton spelade central mittfältare i Brasilien och kan positionen. Det var jag som satte upp honom på topp i GAIS för att jag tyckte att han hade andra kvaliteter också som var väldigt intressanta

Varför matcha honom där nu?
– Dels har vi tittat på andra… hur det kan se ut… vi vill se på ytterligare ett alternativ

Två veckor kvar till allsvenska premiären, men inga fler träningsmatcher inbokade. Ambitionen är emellertid att hitta åtminstone en.
– Vi jobbar på att få en träningsmatch till, vi får väl se vad som ramlar in. Men vi har fått fyra bra matcher på två veckor, de har varit viktiga för att se var vi står, sa Roland Nilsson.

Daniel Larsson gjorde ännu en stark insats på topp; ett ständigt orosmoment för Bröndbyförsvaret med sina outtröttliga löpningar och attacker.
– Det var en rolig match att spela, mot väldigt bra motstånd; spelare för spelare är de väldigt starka, tror jag. Vi fick en bra start, då vi erövrade bollen högt och lyckades sätta dem under press väldigt bra under första delen av matchen. Planen var lite studsig, så då gäller det att chansa. Och när vi fick lite utdelning var det bara att fortsätta, sa Daniel Larsson efter matchen.

Utdelningen kom alltså redan i 12:e minuten, när Daniel fixade den straff som Wilton satte. Han högg på en totalt misslyckad passning av Bröndby-målvakten, snappade upp bollen från bröndbybacken, som inte fann annan råd än att sopa ner Daniel. Frilägesutvisning och straff.
– Ja, det var väl ett halvtveksamt beslut av deras målvakt att sätta ut bollen där… men, han gör det, och jag går upp i rygg, han får en dålig förstatouch, jag går in framför – och sen vräker han ner mig bara.

Du och Agon har bildat anfallspar de två senaste matcherna. Hur fungerar det?
– Vi är kanske lite likadana spelartyper, men det behöver inte tvunget vara dåligt. Båda är i rörelse mycket och vill ge alternativ för uppspel. Och det funkade ganska bra tycker jag, även om inte hittade så många kombinationer oss emellan.

Nöjd med din försäsong så här långt annars?
– Jag tycker vi gör en av våra bästa matcher av de jag varit med idag, jag var ju inte med i mot Köge.
Det finns lite att slipa på för mig, i avsluten och i sista tredjedelen. Men det blev lite utdelning idag i alla fall med en fixad straff.

Tobias Christoffersson