Roland Nilsson efter 2-2 mot Elfsborg

Publicerad 23 juni 2009

Det blev oavgjort mellan MFF och Elfsborg när lagen möttes i strålande sol och sommarvärme på Lomma IP tisdag eftermiddag: 2-2 efter MFF-mål av Agon Mehmeti och Daniel Larsson.
– Jag tycker vi gör en bra insats här idag, säger Roland Nilsson efter matchen.

I en jämn och händelserik match där båda lagen hade sina bättre och sämre perioder var det MFF som tog ledningen redan efter sex minuters spel när Agon Mehmeti höll sig framme och högg på en retur efter skott av Jiloan Hamad. Efter ytterligare sex minuter kvitterade emellertid Elfsborg genom Anders Svensson, som enkelt rann igenom från höger och avslutade distinkt.

Sju minuter innan paus var vändningen ett faktum, när Daniel Mobaeck nickade in en hörna. Men MFF replikerade snabbt: i den 40:e minuten hittade Wilton Figueiredo Daniel Larsson med en fin genomskärare. Daniel rundade Elfsborgskeepern Kovic och satte 2-2. Andra halvlek blev således mållös men inte mindre händelserik – i alla fall för MFF, som tog över allt mer och vaskade fram en handfull bra målchanser.

Efter matchen mötte Roland Nilsson upp för några kommentarer, och han var först som sist nöjd med lagets insats.
– Ja, jag är nöjd. Det här var första matchen efter att vi är tillbaka i träning, och jag tycker vi gör en bra insats här idag. Det har inte varit något långt uppehåll, men spelarna har haft semester och på träningarna har det varit lite fram och tillbaka med tempot. Stundtals såg det riktigt bra ut idag, och det är dit vi måste nå tillbaka under de två veckor det är kvar till det smäller igen, sa Roland Nilsson.

Roland påpekade också att det väderomslag som semesterfirarna jublar över hade sin inverkan på spelarna i matchen:
– Från 12-13 grader till 25, när vädret slår om så snabbt är det klart att det tar på krafterna. Det syntes på båda lagen.

I så fall verkade det som att MFF klarade värmen bäst – ni gjorde en riktigt bra avslutning på matchen?
– Ja, det gjorde vi. Vi hade pigga spelare som kom in och gjorde bra ifrån sig. Det var kul att se, säger Roland.
Bytena i fråga Edward Ofere som ersatte Wilton – Agon ner ett snäpp och Eddie på topp – samt Dixon mot Halsti och Larsson mot Jimmy Durmaz.

Något särskilt, utöver bytena, som du tycker ligger bakom att ni tog över matchen i andra halvlek?
– Vi fortsätter med det vi är bra på, vi spelar på ett och två tillslag – och då blir det svårt även för Elfsborg att orka med att springa. Det blir lite större ytor för oss och det utnyttjar vi på ett bra sätt.

Jiloan Hamad var bra idag?
– Ja, han har sett pigg ut länge, det är kul att se.

Och vad tyckte du om Wiltons insats?
– Han har ju inte varit med någonting sedan matchen mot IFK Göteborg, han bara gjort två fotbollsrelaterade träningspass sedan dess . Han gjorde bra ifrån sig den tiden han var inne på plan; visst såg han lite ringrostig ut emellanåt, men han visade också kvaliteter som är intressanta.

Var det Elfsborg som lyckades bäst i första?
– Nja, det är ett bra lag vi möter. Det är det som är kul med att möta Elfsborg, vi vet att det alltid blir väldigt bra motstånd. De är bollskickliga, och det innebär att vi måste vara på tårna hela tiden, det visar de även idag. En bra värdemätare för oss.

Elfsborgs toppforward James Keene vållade MFF:s bakre linjer mycket besvär och inte så lite skada. Något särskilt som gjorde att han kom igenom gång på gång?
– Typiskt när man inte spelat på ett tag är att man blir tveksam i besluten, och ger man en sån som Keane ett halvt finger så tar han hela handen och är därinne. Därför är det som sagt jättebra att få en sån här match för oss, vi måste upp ett steg högre än man är normalt.

Vad tycker du om målen ni släpper in?
– Typiskt tveksamhet där också, på båda två. Vi gör inte det vi ska utan avvaktar och avvaktar och tar inte beslut. Vi gör inte jobbet och det utnyttjar ett lag som Elfsborg.

Agon Mehmeti spelade en timme som toppforward och en halvtimme som mer tillbakadragen, ”tia”, och klarade även den senare, mer ovana, rollen mycket bra. Eller?
– Agon gör ett bra jobb både som nia och tia, och kul att se att Pontus Jansson också klarar det bra. Piggt inhopp både från honom och från Eddie och Jimmy Durmaz. Det är viktigt för oss att alla spelare är pigga, för då blir konkurrensen hårt och tempot högt på träningarna.

Vad är du mest nöjd med idag?
– Vi startar lite trevande och lyfte oss sedan efter hand i matchen – det är ett bra tecken.

Den andra av två träningsmatcher innan allsvenskan startar om med hemmamatch mot Kalmar måndag 6 juli spelas mot danska exmästarna Ålborg borta nu på söndag, avspark 14.00.

Tobias Christoffersson