Roland Larsson om Strandberg: ”Väldigt bra attityd”

Publicerad 09 augusti 2017 i Nyheter

2013 var Malmö FF:s U19-tränare Roland Larsson förbundskapten för det svenska P96-landslaget som sensationellt tog brons i U17-VM i Förenade Arabemiraten. En av spelarna i landslaget då var Carlos Strandberg. Roland Larsson ser fram emot att stöta på sin gamla adept igen. 

– Det ska bli jätteskoj att träffa honom igen. Mina erfarenheter av honom i P96-landslaget är enbart mycket positiva. Jag tycker att han gjorde en oerhört bra turnering i U17-VM.

Vilken roll hade han i landslaget då?

– Han kom faktiskt in ganska sent i P96-landslaget. Han gjorde en jättebra vår i BK Häcken 2013 och var inne och luktade på deras A-lag. På sommaren gjorde vi en inventering och tog med honom på ett träningsläger i Turkiet inför VM. Under den veckan blev det tydligt för oss att han höll hög kvalitet.

– Hans roll i VM-truppen var framförallt som inhoppare. Jag tror att det bara var bronsmatchen mot Argentina som han startade i. Och det gjorde han på ett fantastiskt sätt. Han gjorde en assist till första målet och gjorde själv det andra målet. Han bidrog väldigt mycket till att vi kunde bärga hem bronset.

Hur var han att arbeta med?

– Han visade väldigt bra attityd. Man ska ha klart för sig att han givetvis var besviken över att han inte fick starta så mycket. Men han gav ändå gruppen energi och visade att han var beredd på att hoppa in. Det betydde att han arbetade sig in i startelvan. Han hade en kanonbra moral.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Han är en väldigt tydlig genombrottsspelare och stark i djupled. Han tar på sig många motståndare som behöver bevaka honom. Sen har han också en bra speluppfattning. Han gjorde ett mycket fint mål i U21-kvalet mot Kroatien, tillsammans med bland andra Pawel Cibicki. Det är många olika rörelser som ligger bakom det målet. Där visar han att han har en bred dimension i sitt spel.

Nu kommer du att ha honom som kollega i MFF. Hur känns det?– Jag har inte träffat honom på ett tag men när man lyssnar på intervjuer är det samma gamla goa Carlos. Han är härlig att ha att göra med. Han besitter intressanta kvaliteter och en hel del som kan utvecklas vidare i MFF. Det ska bli jätteintressant att ha honom här.

huvudpartners

officiella partners