Roland: ”En bra insats”

Publicerad 19 juni 2010

Några kommentarer efter träningsmatchen mot Elfsborg från Roland Nilsson, som är relativt nöjd med vad han fått se från sitt lag på Borås Arena.

Hemsidan når Roland Nilsson i spelarbussen stävande söderut igen efter eftermiddagens träningsmatch borta mot Elfsborg. En match som MFF tog ledningen i men till slut förlorade med 2-1.

– Det här var en bra träningsmatch för oss. Vi kom igång med matchandet igen, spelarna fick tillbaka fotbollsmentaliteten igen och fick upp tempot. Nu vet vi vad vi ska jobba vidare med på träningarna, säger Roland.

En jämn första halvlek med visst blått övertag följt av en andra med allt starkare gula förtecken?
– Vi gjorde en bra första halvlek, där vi tog ledningen genom ett väldigt snyggt mål av Hernan, sedan fick Elfsborg en tveksam straff. I andra halvlek spelade vi ok första 10-15 minuterna, men tappade sedan lite mot slutet, framför allt för att vi gjorde många byten, det brukar bli så då. På det stora hela tycker jag vi gjorde en bra insats.

MFF:s mål gjordes alltså av testspelande Hernan Vidal de Sousa.

Första intrycket – från match – av Hernan?
– Han gjorde bra ifrån sig. Det är verkligen inte lätt att hoppa rakt in i ett lag vars spel man inte känner till och veta vad man ska göra, men han jobbade på bra och visade bra kvaliteter.

Som till exempel…?
– Han har ganska bra teknik, han spelar enkelt, för att vara brasse, och han stod för ett väldigt distinkt avslut vid sitt mål.

Miljan Mutavdzic har varit skadefri ett slag nu, spelat lite i U21-laget och gjort ett par korta inhopp i Allsvenskan. Idag fick han 90 minuter på plan, sjuttio som central mittfältare bredvid Rick Kruys, 20 som mittback när Ivo Pekalski kom in.

Hur går det för Miljan?
– Som alltid när man kommer tillbaka efter en långtidsskada är det vissa trösklar man måste ta sig över. Miljan tycker själv att det funkar bra mentalt, men att han inte får ut det i kroppen på plan. Han har en tröskel han måste över, och det går sakta men säkert framåt.

Vad tyckte du var bäst idag?
– Passningsspelet fungerade stundtals väldigt bra, och försvarsspelet var mestadels stabilt.

Något som gör dig orolig?
– Man är aldrig orolig efter sådan här match. Vi får se på torsdag mot Bröndby hur det ser ut då.

Nu på torsdag 24 juni 16.00 spelar MFF nästa träningsmatch, hemma på Swedbank Stadion mot danska Bröndby. Läs mer om den matchen här.

Tobias Christoffersson