Roland: ”En av de sämsta halvlekarna i år”

Publicerad 15 maj 2010

Kommentarer efter 4-2-förlusten mot Mjällby från MFF-tränaren och från Daniel Larsson.

Nej, det ville sig inte den här gången heller för MFF på Strandvallen borta mot Mjällby. Den besvärande blå vinstnollan på listerlänningarnas hemmaplan är intakt också efter eftermiddagens match i Allvenskans 13:e omgång.

Det var i första halvlek MFF förlorade matchen, en halvlek i vilken ett aggressivt och dynamiskt Mjällby inte gav en millimeter utrymme – och samtidigt gick ifrån till 3-0-ledning!

– Vi gjorde en mindre bra, ja kanske en av de sämsta halvlekarna vi gjort i år, samtidigt som Mjällby gjorde det väldigt bra. Vi tog inte riktigt fajten och gjorde inte det jobb vi ska fullt ut, sa Roland Nilsson på presskonferensen efter matchen.

MFF åstadkom inte mycket spelmässigt och hade inte ett enda skott på mål i första halvlek.

– När vi väl fick tag i bollen var blev vi för stillastående och tvingades slå längre bollar som Mjällbys mittbackar vann, sa Roland Nilsson.

– Vi hade ruggiga problem i första halvlek. Vi lyckades inte alls behärska vinden, och vi kom inte ur
deras press, var Daniel Larssons syn på saken.

Men MFF kom tillbaka, och hade faktiskt en vändning av matchen inom räckhåll. Fem minuter in i andra halvlek reducerade Daniel Larsson genom ännu ett högklassigt avslut, den här gången förbi Mattias Asper och på ypperlig framspelning av Wilton Figueiredo. Nu tog MFF över helt, och på en hörna sju minuter senare höll sig Pontus Jansson framme och nickade in sitt första allsvenska mål.

3-2 – men närmare än så kom inte MFF.

– Vi hade ett långt snack i pausen, och fick den chans vi behövde för att komma in i matchen. Men tyvärr verkade det inte som om vi orkade trycka på riktigt därefter, och Mjällby stod emot väldigt bra, sa Roland Nilsson.

Roland bytte in Jiloan Hamad och slängde upp Pontus Jansson som center i slutet av matchen, men MFF förmådde inte rubba det Mjällby som efter att ha hämtat sig från de två snabba baklängesmålen hade rätt bra koll på läget. Istället kunde hemmalaget kontra in 4-2 på tilläggstid.

– I slutet chansade vi, vilket gjorde att det öppnade upp sig bakåt. Vi kan bara gratulera Mjällby till segern och tre poäng. Själva får vi börja om från början igen, sa Roland Nilsson.

Tobias Christoffersson