Roland efteråt: ”Vi gör det vi ska göra”

Publicerad 28 mars 2010

– En stabil insats av spelarna. Vi åker upp och gör det vi ska göra: vi vinner matchen, säger Roland Nilsson efter att MFF besegrat Gefle borta med 3-1. Och han tillägger att laget mognat sedan ifjol.

Det fanns en tid då Gefle borta var säsongens svåraste bortamatch – men det börjar faktiskt bli rätt länge sen. Roland Nilsson kan som MFF-tränare nu notera tre raka segrar på Strömvallen. 2-1 2008 och 3-0 2009 följdes söndag eftermiddag upp med 3-1, efter två mål av Robert Åhman Persson och ett av Daniel Andersson.

Hemsidan får tag på en nöjd Roland Nilsson på bussen från Gästrikland på väg till flyget till Skåne. Nöjd – men knappast euforisk.
– En stabil insats av laget. Vi åker upp och gör det vi ska göra: vi vinner matchen. Tre poäng, det var det viktigaste idag. Totalt sett en bra match, men vi är samtidigt förvissade om att vi kan bättre, säger Roland.

MFF tog ledningen redan i den 11:e minuten genom Robert Åhman Persson, som nickade in en hörna från Jimmy Durmaz. Knappa kvarten in i andra drygade MFF ut sin ledning och RÅP sin målskörd och fyra minuter senare var det Daniel Anderssons tur att näta när han tryckte in bollen i tumultet efter en annan hörna (också den av Jimmy D). Då var matchen avgjord, även om Gefle fick ett tröstmål med tolv minuter kvar.

Med undantag av inledningen och möjligen avslutningen av första halvlek kan man väl säga att ni har full koll på matchen?
– Gefle var lite piggare de första fem minuterna, men vi fick ett tidigt mål, och det gjorde att vi kom in i matchen på ett bättre sätt; vi fick igång passningsspelet och hittade en bra rytm. Sista tio av första halvlek blev vi lite för långsamma i passningsspelet och Gefle fick några halvchanser – men i andra halvlek körde vi på igen och gick ifrån till två och tre noll, säger Roland Nilsson.

Genomförandet av fasta situationer såväl framåt som bakåt lämnade en del övrigt att önska ifjol, särskilt utdelning i mål. Idag två mål på hörna.
– Ja. Vi har jobbat mycket med fasta situationer under försäsongen, och vi visste att fasta situationer skulle bli viktiga i matchen när Gefle kröp tillbaka och stängde ytorna.

Daniel Andersson fick lämna plan med knappa halvtimmen kvar och ersattes av Pontus Jansson. Skadad?
– Det var bäst att vi tog ut honom, så att han inte gjorde fler mål…! Nä, men Daniel hade lite känning och vi tog av honom i 70:e minuten som en försiktighetsåtgärd. Det är ingen fara med honom.

I första avvaktade och avvaktade Gefle – och ni svarade med ett lugn och ett tålamod som ibland saknats tidigare. Det såg bra ut.
– Vi visste att de skulle backa hem, och vi talade om tålamod i passningsspelet. Vi har mognat sedan förra året; vi förstår bättre nu när vi måste ha tålamod. I andra halvlek kom Gefle fram mer, och då kontrollerade vi matchen ännu mer.

Nästa hemmamatch spelas den 6 april då MFF tar emot Halmstads BK. Läs om hur du skaffar biljetter här.

Tobias Christoffersson