Roland efter segern

Publicerad 24 maj 2010

Några kommentarer från Roland Nilsson efter 2-1-segern över Brommapojkarna i vårens sista hemmamatch.

MFF avslutade vårallsvenskan på bästa sätt, nämligen genom att vinna årets sjätte hemmaseger av sju möjliga. De himmelsblå har bara tappat poäng i en match på Swedbank Stadion i år, 1-1 mot HBK, och kan visa upp den fina raden 6 1 0 16-5. Himmaborgen börjar i sanning leva upp till sitt (smek-)namn!

Brommapojkarna stod för motståndet, och fick det tufft från början när MFF tog ledningen redan efter 5 minuter. Debutanten från start Alex Nilsson tryckte in 1-0 efter hörna, och efter en stark inledning av hemmalaget.

– Vi började precis så som vi pratat om att göra: ganska aggressivt med ett bra, rörligt passningsspel. Vi fick ett mål på hörna och lyfte oss, sa Roland Nilsson på presskonferensen efter matchen.

Efter ledningsmålet kopplade MFF ett hårt grepp om matchen, spelade riktigt bra och hade bud på flera mål. Men kring 20 minuter hände något.
 
– Efter hand som vi fortsatte spela och vi märkte att vårt rullande funkade väldigt bra, så blev vi väldigt nöjda – och slog av på takten, både i rörelse och passningstempo. Vi blev stillastående, började hålla i bollen för mycket, och det gjorde att Brommapojkarna helt plötsligt kunde sätta press på ett väldigt enkelt sätt, ställa om snabbt innan vi hann organisera oss, och det blev jobbigt, sa Roland om den följande perioden i första halvlek.

Johan Dahlin försvarade ledningen med liv och lev genom två grymma räddningar i samma situation i den 24:e minuten.

– De skapade ett par riktigt vassa chanser, där Johan gör ett par väldigt bra räddningar, och det blev en väckarklocka för oss; i slutet av halvleken kom vi tillbaka lite grann. I halvtid pratade vi om att vi får sluta tänka på semestern och börja fokusera på matchen, och det blev bättre. Vi hittade rätt i våra positioner, och Alex gjorde ett väldigt bra och fint mål, sa Roland Nilsson.

Jodå! Alex Nilsson slog till igen, den här gången i 64:e minuten genom ett starkt och skickligt avslut på framspelning av Joseph Elanga. Två mål, båda målen, alla sitt lags mål i allsvenska debuten från start – och därtill på plan i hela matchen. En fantastisk kväll för Alex!

Nu satt MFF säkert och kontrollerade matchen väl ända fram till dess tre tilläggsminuter, som blev något kaotiska med utvisning på Pinones-Arce (ful armbåge i ansiktet på inbytte Rick Kruys) och Wilton Figueiredo (andra varningen). Mellan de röda dessutom ett reduceringsmål för BP.

– Vi fick tvåmålsledningen vi ville ha, men det märks att killarna är ganska slitna nu, det är inte mycket kvar i tanken. Vi gjorde en hyfsad andra halvlek, men tappade lite alldeles i slutet i koncentration och styrka i närkampsspelet, då det var nära vi bjöd tillbaka BP. Jag är väldigt nöjd med tre poäng.

Ja, vem är inte det? Med kvällens seger går MFF till uppehåll, det sju veckor långa VM-uppehållet, med fem poäng ner till tredjeplatsen och lika många, det vill säga gott häng, upp till tabelltoppen. Helt finemangt.

Tobias Christoffersson