Roland efter segern över Djurgården

Publicerad 15 september 2009

MFF besegrade Djurgården på bortaplan med 2-1, båda målen inprickade av Edward Ofere.
– Skönt, jäkligt skönt. Vi vet att han har mål i sig, sa Roland Nilsson efter matchen.

Det dröjde ända till allsvenskans 22:a omgång innan Edward Ofere fick spräckt sin målnolla för året. Men då blev det med besked: Eddie gjorde båda målen när MFF vände och vann bortamatchen mot Djurgården.

– Skönt, jäkligt skönt. Vi vet att han har mål i sig och vi har känt att det var på gång. Vi har fått jättemycket kritik för att vi spelar Eddie men han jobbar hårt och stångas och sliter, sa Roland Nilsson om sin matchhjälte efter 2-1 till MFF på Stockholms Stadion måndag kväll.

Det var emellertid Djurgården som inledde matchen hetast och med viss konsekvens också tog ledningen efter dryga 20 minuter, medan MFF inte lyckades få till mycket spel alls i första halvlek.

– Vi fick kämpa hårt i första. Det blev som vi befarat att Djurgården skulle starta i ett rasande tempo. De var väldigt aggressiva och vi hade problem i början.  Samtidigt som DIF var heta och satte press på oss, så hittade vi inte rätt i våra positioner och blev försiktiga och avvaktande, vilket DIF hann utnyttja ett par gånger innan de fick sitt mål, sa Roland.

I sitt eftersnack fokuserade MFF-tränaren också, och mer ovanligt, på – skorna. Roland Nilsson konstaterade att ett flertal spelare satsat på suboptimal dobbning till det våta underlaget.

– Tyvärr är det så med fotbollsspelare att får de för sig vilka skor de ska ha så vill de inte ändra sig; det märktes att många sprang och småhalkade i början. I andra halvlek hade spelarna de rätta skorna på sig och gick ut med ett annat självförtroende.

Om råget i ryggen kom från skobyten och/eller Oferes kvittering sex minuter innan paus – på lysande framspelning av Wilton – må förbli oklart, men faktum kvarstår att MFF kom in i andra halvlek som ett delvis nytt lag: hetare, aggressivare, tätare. Och redan i 56.e minuten kom frukten av de förnyade mödorna genom Oferes 2-1-mål efter ett ypperligt anfall signerat Guillermo Molins.

Därefter tog händelserna på Stockholms Stadion tyvärr en lika oväntad som beklaglig vändning. Vid en MFF-hörna i 73:e kastades en rad föremål in mot hörnläggaren Rick Kruys, och minuter senare sprang två åskådare in på plan. Domare Lerjèus fann för gott att avbryta matchen, bara för att blåsa igång den igen tio tolv minuter senare.

– Det är svårt när man bryter en match så här för man ska ladda om och gå ut igen samtidigt som motståndarna får en chans att prata ihop sig och ge nya direktiv. Vi blir lite nervösa när de börjar slå sina långbollar, vi tar det inte lugnt utan tjongar tillbaka bollen. Men vi kämpar hårt och är glada för de tre poängen, sa Roland Nilsson.

Avbrottet till trots behöll MFF kontrollen över matchen och kunde lämna Stockholms Stadion med tre sköna poäng i bagaget. Djurgården är första och enda laget MFF tar sex poäng av i årets allsvenska, så segern är verkligen värd att njuta. Nästa utmaning är Elfsborg hemma på Swedbank Stadion kommande måndag, 21 september.

Patrik Jandelin / Tobias Christoffersson