Roland efter matchen: ”Vi stod upp bra”

Publicerad 16 mars 2010

Den allsvenska premiären slutade oavgjord och mållös för MFF: 0-0 borta mot GAIS. Efter matchen framhöll Roland Nilsson lagets hårda arbete och Johan Dahlins avgörande insats.

– Precis som vi trodde blev det en fajtmatch. Planen inbjöd inte till något vidare passningsspel;
Vi försökte några gånger, men hamnade i konstiga situationer och fick kontringar på oss. Istället började vi spela långt, och det spelet passade oss inte så bra, säger Roland Nilsson från spelarbussen på väg söderut tillbaka mot Malmö.

Efter avklarad allsvensk premiär 2010. 0-0 mot GAIS är uddamålet i slutminuterna sämre än fjolårets bortapremiär mot Häcken, men annars var kanske likheterna större än skillnaderna. Svårspelat, trubbigt, kampstarkt.
– Jo. Men mot Häcken släppte vi till ett par målchanser i början i matchen och hade lite tur som klarade oss, det gjorde vi inte idag. Man märker att backlinjen känner en trygghet av att Johan Dahlin är där. Jasmin Sudic och Daniel Andersson klarade det väldigt bra.

Johan Dahlin, ja. Efter dryga halvtimmens tilldömdes GAIS en mycket tveksam alternativt feldömd straff, när en boll studsade upp på Daniel Anderssons bål-huvud-arm. Wandersons ansats var kort och tillslaget klent men inte ofarligt. Johan Dahlin läste perfekt, fick upp en labb och knep sedan också returen.
– Johan Dahlin gör en fantastisk räddning på straffen, konstaterar Roland.

Den dåliga planen satte klara gränser för spelkvaliteten, vilket förstås drabbade båda lagen, men kanske var MFF det lag som hade svårast att anpassa sig.
– Bollen rullade dåligt på underlaget och studsade allt märkligare efterhand, vi fick inte kontroll på bollen. Efterhand blev vi nervösa, vi ville inte förlora premiären.

Roland Nilsson är summar summarum nöjd med lagets insats i matchen, och ser fram emot hemmapremiären mot Örebro nästa tisdag.
– Det viktiga var att vi stod upp bra idag; alla fajtades och jobbade väldigt hårt. Nu har vi vunnit en poäng och kan jobba vidare och blicka framåt.

Tobias Christoffersson