Roland efter 0-0 mot Häcken

Publicerad 07 mars 2009

– Målskyttet kommer, det vet vi. Det är att vara där som är det viktiga, att vi skapar målchanser och sättet vi skapar dem på, säger Roland Nilsson efter att MFF inte lyckats få hål på Häcken i eftermiddagens träningsmatch på Borgeby IP.

Försäsongens sjätte träningsmatch och den sista innan laget åker iväg på en veckas träningsläger i Spanien slutade mållös. Det var MFF som dominerade spel- och chansmässigt mot BK Häcken, men de svartgula hisingarna försvarade sig väl på egen planhalva. MFF skapade många halva chanser och några hela, men hade liksom under flera tidigare försäsongsmatcher svårt att få till avsluten och den där sista passningen. I andra halvlek öppnades spelet upp mer och i slutet kom även Häcken fram i ett par farliga lägen, då Jonas Sandqvist stod för några skarpa räddningar.

Efteråt var Roland Nilsson nöjd med matchen och uttryckte ingen oro över eventuella problem med målskyttet.
– Målskyttet kommer, det vet vi. Det är att vara där som är det viktiga, att vi skapar målchanser och sättet vi skapar dem på. Det hade varit värre om vi inte skapat några alls.

Vad tycker du om lagets insats idag?
– Det är mycket som är bra idag, vi visar många goda intentioner. Häcken backar hem och gör det svårt för oss, men vi klarar ändå av att skapa en hel del chanser emot det spelet, och Häcken har svårt att komma någonstans när de går till anfall.

Hur fungerade försvars- och anfallsspel, tycker du?
– Vi täpper till och vinner boll som vi ska i försvarsspelet, Vi har ett par incidenter där vi blir för heta och vill vinna boll högre upp i plan istället för att avvakta, det straffade oss ett par gånger – men som helhet är jag nöjd med. I anfallsspelet tar vi oss fram så som vi jobbat på träning, och det är det man vill se. Vi tar oss runt på kanterna bra i första, men har inte riktigt orken att göra det lika mycket i andra.

Vilken del av matchen är du mest nöjd med?
– Jag är nöjd med större delen av matchen. I första halvlek har vi ett bra grepp, och de har få kontringar. Första timmen skapar vi tillräckligt med chanser för att få utdelning; hade vi gjort mål på dem hade de varit tvungna att lyfta upp mer, men nu kunde de ligga kvar. I andra halvlek är det lite mer upp och ner. Vi får några svackor, men det vet vi att det kommer under 90 minuter.
Roland tillägger:
– Det går åt mycket energi att spela på det sätt vi gör, framför allt när vi inte får utdelning. Får vi utdelning måste motståndaren komma upp, och då blir det lättare.

Imorgon söndag lämnar MFF den ännu kylslagna skånska våren för Marbella och gröna planer av riktigt gräs. Den första träningsmatchen av två på lägret spelas mot HJK Helsingfors onsdag 16.00.

/Tobias Christoffersson