Rodic och Konate efter vinsten mot Gefle IF

Publicerad 14 maj 2016 i Nyheter

MFF slog Gefle IF komfortabelt med 3-0 efter två mål av Guillermo Molins och ett av inbytte Vladimir Rodic. 
– Det var längesedan jag gjorde mål så det var känslosamt, säger Vladimir Rodic efter matchen.

Rodic var tveksam till spel inför matchen efter att ha linkat av fredagens träning med smärtor i vänsterfoten. Men det stoppade inte Rodic från att sätta spiken i kistan med sitt 3-0-mål.

– Foten kändes bra, igår gjorde det ont men jag återhämtade mig och det kändes förvånansvärt bra i morse, jag kände mig rörlig på planen. Det var kul att få göra mål igen och det är bara att fortsätta jobba hårt, säger Vladimir Rodic.

Pa Konate var nöjd med insatsen som han menar var säsongens kanske bästa hittills.

– Jag tycker vi gör en jättebra match, vi kontrollerar matchen från första minuten till den sista och de skapar väldigt få lägen och första tjugo så får de knappt låna bollen. Vi spelar den fina fotbollen som vi vill spela och bjuder publiken på en bra match idag, säger Konate.

– I första halvlek spelade vi mycket med små instick och det var inget planerat men vi det blir så när vi har många bollskickliga spelare på mittfältet där alla vill rulla boll. 

På vänsterbacken är det hård konkurrens mellan Pa Konate och Yoshimar Yotún men Konate har lagt beslag på platsen för närvarande.

– Jag tycker att jag har kommit in i laget väldigt bra och har fått spela mycket som jag har velat göra, och det är jättekul såklart att få spela kontinuerligt varje match.

Konstmålet av Guillermo Molins i den 58:e minuten var matchens behållning och Konate lovordade anfallarens mål och insats.

– Helt fantastiskt att klacka in den där, det var lite oväntat faktiskt men det var riktigt snyggt. Vi vet alla vilken kvalité som Gische har och det är skoj för honom att få ut det på planen och han är på väg tillbaka till toppformen, avslutar Pa Konate.

huvudpartners

officiella partners