Rodic efter PSG: ”Kan ta poäng mot dem hemma”

Publicerad 16 september 2015 i Nyheter

Vladimir Rodic gjorde Champions League-debut i bortamatchen mot Paris Saint-Germain. Han beskriver det som ett stort steg framåt för honom som fotbollsspelare. Och han tror även att MFF har goda möjligheter att skaffa sig resultaten som krävs i de kommande matcherna.

Det var i halvtid med ställningen underläge 0-1 som Vladimir Rodic drog på sig matchtröjan och gjorde sig redo för att hoppa in. De 45 minuterna på bänken beskriver han som inledningsvis oroliga.

– Jag satt och hoppades på ett bra resultat. Så när Di Maria gjorde mål i fjärde minuten kände jag ”åh, nej”, inte som Celtic borta igen. Men vi släppte inte in fler i första och jag tycker att vi spelar bättre i andra halvlek.

Väl på plan fick Vladimir Rodic för första gången spela i världens främsta turnering för klubblag.

– Det känns som att jag tog ett steg framåt i min karriär, att spela mot sådana här spelare. Men saken är den att du vänjer dig snabbt där ute. Det kändes okej för min del spelmässigt. Jag kan inte säga att jag är besviken ändå.

Vilka erfarenheter tar du med dig från matchen?

– En match som den här skiljer sig massor från allsvenskan och ännu mer från Serbien där jag spelade innan. Spelarna på PSG:s mittfält är fantastiska. De kan hålla i bollen. När du spelar mot dem måste du göra allt lite snabbare. Det är en bra erfarenhet och jag ser fram emot de kommande matcherna.

När Rodic står och ger intervjuer i den mixade zonen i Parc des Princes katakomber direkt efter matchen har han redan börjat fundera över utgångsläget i gruppen.

– Jag såg att Real Madrid vann med 4-0 så om vi jämför oss med Shakhtar så har vi bättre målskillnad. Vi har visat att vi kan spela bra anfallsfotboll och göra mål på hemmaplan. Man vet aldrig. Både PSG och Real Madrid är stora klubbar, men vi kan ta poäng mot dem och kanske alla tre mot Shakhtar.

Vad säger du om resultatet 0-2 borta mot PSG?

– Även om vi kan säga att det är ett relativt bra resultat så är det poängen som räknas. Det blev inga idag men vi kan bara blicka framåt.

huvudpartners

officiella partners