Robin Olsen ny målvakt i Malmö FF

Publicerad 27 oktober 2011

21-årige målvaktstalangen Robin Olsen är klar för Malmö FF. Robin kommer närmast från en succésäsong i IFK Klagshamn.

Välkommen tillbaka till Malmö FF Robin. Vad har du för känslor inför att gå från division 2 till ett topplag i Allsvenskan?
– Jag är supernöjd. Jag är hur glad som helst.

Styrkor som målvakt?
– Ja det är väl att jag är rätt bra i luftrummet.

Och saker att förbättra?
– Jonnie har sagt att jag måste bli mer explosiv, komma upp snabbare när jag har slängt mig

Vad har du för personliga mål eller förväntningar av den kommande säsongen?
– Alltså det här är så nytt och så stort för mig så jag vet inte vad jag skall säga. Nu har man kommit till Sveriges bästa klubb och det är klart att man vill spela matcher. Det är det jag kommer att kämpa för.

Och även om du inte skulle få stå så mycket så här i början så får du en hygglig fotbollsutbildning.
Ja det vet jag att jag får. Här möter man allsvenska toppspelare varje träning.

När ansluter du till truppen?
– Jag tränar med Klagshamn nu men jag skall träffa Simon och Jonnie för att få ett individuellt program fram till träningen kör igång i januari.

Och då kör det igång med buller och bång med den första officiella träningen på kvällen den 17 januari då det brukar vara smockat i Kombihallen.
– Ja den har jag hört talas om så det ser jag fram emot.

Per Ågren om Robin
– Vi har sett en väldigt talangfull målvakt som är storväxt och prototyp för en modern målvakt. Han har gjort bra ifrån sig under året och varit en stor bidragande orsak till att IFK Klagshamn tog steget upp i division 1. Vi har inte bara följt honom utan även haft honom inne på träning vid två tillfällen under året där vi har fått testa honom. Där har vi fått bekräftat att han är en stor talang och där vi ser en potential att bli en allsvensk målvakt i framtiden.

Fakta Robin Olsen
Född: 1990-01-08
Kontraktet börjar gälla 1 januari 2012 och sträcker sig tre år framåt
Längd: 1.98
Vikt: 86
Moderklubb: Malmö FF
Kom till IFK Klagshamn inför säsongen 2011 

Foto: Mattias Larsson