Robin Olsen lämnar Malmö FF

Publicerad 01 juli 2015 i Nyheter

Malmö FF och den grekiska klubben PAOK är muntligen överens om en övergång för Robin Olsen. Robin Olsen har åkt till Grekland för att genomföra den läkarundersökning som normalt sett föregår alla övergångar. Om inget oförutsett inträffar slutförs övergången någon av de närmaste dagarna och övergången träder då i kraft med omedelbar verkan.

Robin Olsen började spela fotboll i Malmö FF redan som sjuåring men gick efter några år över till BK Olympic och representerade under ungdomsåren även FC Malmö och IF Limhamn Bunkeflo. Efter en framgångsrik säsong i IFK Klagshamn i division 2 återvände han som 22-åring till MFF 2012.

Till att börja med var han tredjemålvakt men utvecklades snabbt och bedömdes redan året efter vara redo att bli andremålvakt. Våren 2013 hoppade han förtjänstfullt in i en serie matcher och det rådde inget tvivel om att han skulle ta över målvaktsposten när Johan Dahlin inför fjorårssäsongen lämnade MFF för spel i Turkiet. Förra året blev som bekant synnerligen framgångsrikt med klar serieseger i Allsvenskan och gruppspel i Champions League. Som stabil sista utpost var Robin Olsen starkt bidragande till dessa framgångar. 

Malmö FF önskar Robin Olsen lycka till i hans framtida utmaningar. 

Daniel Andersson:
”Robin kom tillbaka till Malmö FF från IFK Klagshamn 2012. Under Jonnie Fedels ledning har han utvecklats mycket och blivit den målvakt han är idag. Robin har gjort det bra under sin tid i MFF och känner att det är dags att gå vidare.”

huvudpartners

officiella partners