Rick Kruys: ”Jag vill vara en tillgång för klubben”

Publicerad 14 augusti 2009

”Vi har Ricky Kruys, Vi har Ricky Kruys”, skanderade MFF-klacken när den populäre holländaren blödande tvingades lämna Vångavallens gräsmatta i bortamatchen mot Trelleborg förra lördagen.

Det var i den 63:e matchminuten som olyckan var framme. I samband med en Trelleborgsfrispark kolliderade Rick med lagkamraten Edward Ofere och fick en smäll i huvudet och föll till marken.

– Jag försökte gå upp och nicka men plötsligt låg jag bara där i gräset, berättar han om händelsen efter ett träningspass.

– Jag har haft lite ont i huvudet, har en tand som är lös och titta här… säger han och visar upp en rejäl fläskläpp. Men, fortsätter han, jag är okej nu!

Efter att inte ha kunnat ett enda svenskt ord när han kom till Malmö för ett år sedan så pratar han numera nästintill flytande svenska. Endast vid något enstaka tillfälle under vår pratstund tar han hjälp av engelska ord för att förklara vad han menar.

Rick berättar att han under lördagens derbymatch hörde ”sin” sång väl och att han är mycket glad över den. Han tar samtidigt tillfället i akt att hylla fansen som var på plats på Vångavallen.

– Vi spelade bortamatch mot Trelleborg, men det kändes som att vi hade hemmaplan. Det är helt fantastiskt hur de supportrar oss.

Efter att ha stått utanför laget har du nu fått spela tre matcher i rad från start. Hur tycker du det har fungerat för dig?

– Matchen mot Halmstad var min första match på en lång period och det var väl inte den bästa match jag gjort. Men jag tycker det har gått bättre och bättre för varje match. Ju mer jag får spela desto bättre kommer det att gå för mig.

Vad tror du det beror på att du nu fått chansen?

– Det var en period när det inte gick så bra för mig och jag hade tankar på att lämna Malmö. Men det fanns inte så mycket mer jag kunde göra än att jobba hårt för att ta en plats. Och jag har verkligen jobbat hårt och blivit en bättre och starkare spelare nu jämfört med för ett år sedan.

– Jag trivs jättebra i Malmö FF. Just nu fokuserar jag på att mitt spel ska bli bättre och bättre så att jag kan vara en stor tillgång för klubben.

I avstängde Daniel Anderssons frånvaro pekar mycket på att du och Robert Åhman-Persson kommer spela tillsammans på mittfältet mot Häcken. Om det blir så, hur tror du det kommer fungera?

– Samarbetet mellan mig och Danne har fungerat bra. Men Robban är också en bra spelare så det blir absolut inga problem. Han är mer defensiv och jag är mer offensiv så jag tror det kommer fungera bra.

Malmö FF har inte vunnit på sin hemmaarena sedan den 10:e maj när Djurgården besegrades med 2-1. Vad talar för att vår nästa seger ska komma mot Häcken på måndag?

– Vi har ett mycket starkare lag, vi är i bra form och har alla fans som står bakom oss. Det är mycket viktigt för oss och en stor fördel gentemot motståndarlagen som kommer till Stadion.
 

//Helen Johansson