Ricardinho är tillbaka och redo för match

Publicerad 06 april 2014

Ricardinho tvingades att stå över premiären mot Falkenbergs FF men har tränat för fullt i veckan och ser fram emot måndagens toppmöte mot IFK Göteborg.

– Mitt ben känns mycket bättre. Jag började träna igen i tisdags och nu fem dagar senare känns allt väldigt bra, säger Ricardinho.

Premiären mot Falkenberg såg Ricardinho ifrån läktaren, någon han inte gillade alls.

– Jag vill alltid hjälpa laget och det gör jag bäst genom att vara på planen. Fotboll är mitt liv och när jag inte kan spela så är det klart att det blir lite jobbigt.

Många fotbollsexperter har pekat ut Malmö FF och IFK Göteborg som två kandidater till det Allsvenska guldet och Ricardinho tycker det är bra att få möta dem tidigt in på säsongen.

– Om vi ska gå mot guldet kvittar det när vi får spela mot de kanske lite svårare lagen. Vi ska ändå försöka vinna alla våra matcher. Sen är alla matcher i allsvenskan, oavsett om du möter ett lag som precis kommit upp ifrån Superettan eller om du spelar mot IFK Göteborg. Är du inte 100% fokuserad kan vilken match som helst bli väldigt jobbig och just därför är det viktigt att vi alltid förbereder oss på bästa sätt.

– Jag såg Göteborgs match mot AIK och jag tyckte att de spelade väldigt bra. Jag har spelat många matcher mot dem nu och jag vet att om de får för mycket ytor som kommer de att utnyttja det. De spelar väldigt snabbt via deras kanter och det har vi koll på. Som jag sa innan: Vi måste vara fokuserade på det vi ska göra.

IFK Göteborg – Malmö FF
Gamla Ullevi
Måndag 7/4 19.00

Det finns fortfarande biljetter kvar till vår ståplatssektion (A) och du köper dem här.
Kan du inte åka upp till Göteborg men ändå vill se matchen tillsammans med andra himmelsblå? Kom till Restaurang 1910 på Swedbank Stadion.

Nya regler

För er som ska resa upp till matchen ber vi er läsa igenom denna sida då IFK Göteborg gjort en del förändringar kring sitt säkerthetsarbete.