Resultaten från U-lagets Hollandsvistelse

Publicerad 31 maj 2004

Vårt duktiga U-lag slutade på en femteplats i en internationell turnering i Holland. I första slutspelsmatchen mot Willem II förlorade man på straffar med 5-6 efter 0-0 vid full tid. Ett Willem II som senare skulle visa sig plocka hem hela turneringen. Malmö FF vann dagens övriga placeringsmatcher och slutade femma. Totalt sett är man från ledarhåll väldigt nöjda med turneringen.

I onsdags åkte vårt duktiga U-lag till en turnering i Uitgeest utanför Amsterdam, Holland, för att medverka i en U19-turnering. Man stannade till i Rostock där man mötte hemmalaget Hansas U19-lag. Malmö FF vann med 2-0 efter mål av Magnus Bönnemark och Charles Andersson. I Rostock övernattade man och genomförde ett träningspass dagen efter innan färden gick vidare mot Holland.

I gruppspelet mötte Malmö FF Stormvogel/Telstar, Tatran Presor och Twente. Matcherna spelades 2x 25 minuter och avgjordes under lördagen. Malmö FF vann över Stormvogel/Telstar med 2-1 efter mål av Amar Caluk och Marcus Pode. Man spelade oavgjort 0-0 mot Tatran Presor och man vann ganska enkelt över Twente med 3-0. Målen gjordes av David Wahlberg(2) och Christopher Birgersson, hans första mål i himmelsblått.

Igår var det vilodag men idag börjar alltså allvaret. Malmö FF mötte Willem II i kvartsfinal. Matchen stod 0-0 vid full tid och det blev straffsparkstävling. Det behövdes sju straffsparksomgångar för att skilja lagen åt. tyvärr slutade det 6-5 till Willem II. Laget som senare på eftermiddagen stod som segrare efter en finalseger mot Carl Zeiss Jena med 2-0.

I nästa match mötte de himmelsblå FC Eindhoven och vann med 1-0 efter mål av Marcus Pode.

Den sista matchen för dagen för himmelsblått gick mot Tatran Presor och även här fick det avgöras på straffar. Det stod 1-1 efter full tid efter mål av Rawez Lawan. Den här gången lyckades man bättre och vann straffarna med 5-4.

Totalt sett är ledningen nöjda med turneringen. Den var välorganiserad och man har bott bra och blivit väl omhändertagna. Det är oerhört nyttigt för ungdomarna att komma ut och pröva sig mot internationellt motstånd. Dessutom har man lagt in moment av teambuilding i programmet. Man har varit på besök i Amsterdam men också på en stor marknad utanför huvudstaden.