Respass i returen mot VfL Wolfsburg

Publicerad 27 februari 2020 i Herr,Nyheter

Tyska Bundesligasjuan blev för tuff i den avgörande sextondelsfinalen i UEFA Europa League.

Europeisk fotboll igen i Malmö och första tävlingsmatchen för året på Malmö New Stadium som den benämns i UEFA-sammanhang. När lagen tågade in på banan möttes de av en mäktig ljudkuliss och det gick att känna i luften att det stod mycket på spel.

MFF började piggt och i den 17:e minuten skapades den första möjligheten för Isaac Kiese Thelin. Anders Christiansen vände bort två motståndare, drev upp bollen och spelade ut till Oscar Lewicki som slog ett inlägg mot anfallaren, men det höga inspelet gjorde att han inte riktigt fick träff med pannan.

Halvlek nummer ett blev en jämn historia mellan två lag som inte ville släppa in första målet, vilket dessvärre blev ett faktum för oss efter 42 minuter. Kvicke Josip Brekalo sköt in ledningsmålet, men den assisterande domaren lyfte flaggan och vinkade för offside på Wout Weghorst som väggspelat fram bollen. Men efter konsultation från videodomarna, som gjort intåg i turneringens slutspel, godkändes målet.

I den andra halvleken lyckades MFF inte hitta ett gensvar, utan istället prickade tyskarna rätt två gånger om inom loppet av fyra minuter. Johan Dahlin gjorde en jätteparad på ett friläge, men i sekvensen därpå sköt Yannick Gerhardt in 2-0 med vänstern. Minuterna senare utökade inhopparen Joao Victor.

Tremålsunderläget blev förstås besvärligt att hämta sig från. MFF skapade några möjligheter att reducera, bland annat via några hörnor och ett bra frisparksläge för Behrang Safari som dock träffade den uppställda muren.

Slutresultatet skrevs till 3-0, 5-1 totalt, och tyskarna avancerade vidare till åttondelsfinal.

Jon Dahl Tomasson efter matchen:

– Jag tänker inte komma med bortförklaringar för de var bättre än oss. Vi gjorde en bra första halvlek mot ett bra lag. Vi kan vara belåtna med att göra en sådan halvlek på den här nivån. Men det var tufft att få det där målet mot oss precis före paus.

– Vad jag förstår var det inte offside. Det var en korrekt bedömning av var. Det är en del av fotbollen och man får vänja sig vid det, även om det förstås är tufft råka ut för det så tätt inpå halvtid.

Om sista 45:

– I andra halvlek är vi för öppna och gör dumma bolltapp i fel situationer. Jag har betonat vikten av att hålla sig kvar i matchen, men det gör man inte när man tappar bollen och står fel. Men man måste samtidigt vara ärlig och inse att de var bättre. Vi gör tre av fyra halvlekar som är bra så här tidigt på säsongen. Det är inga undanflykter, bara realiteten.

Om supportrarna:

– Fantastiskt stöd från våra supportrar. De har rätt att vara besvikna, precis som vi är. Jag hatar att förlora och spelarna hatar att förlora. Men vi får betala tillbaka under säsongen.

Mål

VfL Wolfsburg: Brekalo (42’), Gerhardt (65’), Victor (69’)

Varningar

Malmö FF: Rieks (5’)
VfL Wolfsburg: Brooks (84’)

Publik

20 500

Laguppställning

Johan Dahlin
Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson (76’ Nielsen), Behrang Safari
Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Sören Rieks
Adi Nalic (56’ Berget), Isaac Kiese Thelin, Marcus Antonsson

Ersättare: Dusan Melichárek, Lasse Nielsen, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Guillermo Molins, Erdal Rakip, Jo Inge Berget

huvudpartners

officiella partners