Resan går till Nordirland!

Publicerad 20 juni 2003

Malmö FF börjar hemma den 14 augusti mot Portadown FC. Två veckor senare är det dags för en spännande bortaresa både för spelare och supportrar.

Med tanke på vilka alternativ som fanns så gav nog lotten Malmö FF bästa alternativet.

Det är bara för fotbollsintresserade Malmösupportrar att boka i almanackan samt börja spara. Vi skall till Nordirland och se Malmö FF spela i UEFA-cupen för första gången på fem år!

Ligan är färdigspelad och Portadown FC slutade på andra plats tio poäng efter Glentoran och sju före Coleraine. Man är ett målglatt gäng och har på 38 omgångar vunnit 24 och gjort 89 mål.

Portadown FC spelar i rött och vitt och hemmaarenan rymmer 8000 åskådare och laget har cirka 1500 åskådare i snitt. Huvudläktaren har endast 800 sittplatser vilket gör att matchen troligtvis måste spelas någon annanstans, exempelvis Belfast.

Portadown ligger i County Armagh i södra Nordirland cirka fyra mil sydväst om Belfast.

Hasse Borg:
”Av de lag vi kunde få var detta det bästa ur många aspekter. Sportsligt vet vi för lite om dem ännu och vi skall vara ödmjuka inför uppgiften men det känns som något av en önskelottning.Nu hoppas jag bara hinna hem till familjen så jag kan fira midsommar.”

Tom Prahl:
”Det var nog bästa lottningen med tanke på alternativen men det blir en svår nöt att knäcka. Nu slipper vi långa resor och ta med oss egen mat och vatten. Nordirländska lag har inte rönt några framgångar internationellt och spelar i en egen liga. De spelar säkert en fysisk fotboll som kan passa oss. Det känns som vi har en bra chans att avancera. Kanske hade det varit ännu bättre om vi börjat borta men vi får sätta full fart från början”

Peter Åhlander, ordförande MFF Support:
”En kanonlottning. Av de lag vi kunde få var detta klart bästa alternativet ur supportervinkel.
Det känns som det finns ett rejält sug att åter få se Malmö FF spela i Europa. Vi kommer naturligtvis att arrangera resa till Nordirland.”