Rekordmånga skolbarn möter upp i antirasismens tecken

Publicerad 08 juni 2022 i MFF i Samhället,Nyheter

I samarbetet Grundskolefotboll mot rasismer har barn i årskurs sex runtomkring Malmö gått på workshops och utbildningar om diskriminering och mänskliga rättigheter. För att fira detta kommer över 2000 barn att mötas upp för en fotbollsfest på Limhamnsfältet. Katrin Stjernfeldt Jammeh, Malmös kommunstyrelseordförande, kommer att inviga dagen.

På Limhamnsfältet den 9 juni kommer barn från 30 Malmöskolor vara på plats efter att ha varit delaktiga i Grundskolefotboll mot rasismer. Projektet startades i samarbete med Malmö stad 2010 med målet att öka barns förståelse om sina rättigheter. Det här läsåret blev det rekord med 2 400 elever som var med. Förutom en fotbollsturnering med mixade lag, kommer det att finns aktiviteter som anordnas av bland annat MFF esport.

– Fotboll är ett universellt språk och vi tror genomgående på sporten som en arena för integration och tolerans. Grundskolefotboll mot rasismer kombinerar viktiga och stora frågor med rörelse och glädje för att främja öppenhet och gemenskap bland stadens unga, säger Karin Heri, ansvarig för samhällsfrågor och hållbarhet på Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners