Regeringens besked: Eventuellt viss publik från och med oktober

Publicerad 21 augusti 2020 i Nyheter

Från och med den 1:e oktober kan viss publik tillåtas på fotbollsmatcher i Sverige. Det meddelade regeringen på en pressträff under fredagsförmiddagen.
– Det är en lättnad. Man har sett den problematik som begränsningarna ger oss, säger MFF:s VD Niclas Carlnén.

Eleda Stadion har ekat tom under våren och sommaren men från och med den 1:e oktober kommer viss typ av publik att tillåtas.

Coronapandemin har stoppat publik från fotbollsmatcher. Under fredagens pressträff öppnade regeringen upp för begränsad sittande publik på matcher igen, från och med den 1:e oktober.

– Det är mycket bra att man kommer med ett besked och att man har sett den problematik som begränsningarna ger oss. Nu får vi avvakta och se vad de nya restriktionerna kommer att innebära, säger Niclas Carlnén.

Folkhälsomyndigheten anser att förbudet mot sammankomster med över 50 deltagare fortfarande är ett viktigt verktyg i kampen mot coronaviruset. Förbudet ligger kvar men regeringen har tagit fram förslag som nu öppnar för fotbollsmatcher med publik. Hur många besökare i publiken det rör sig om kommer Folkhälsomyndigheten på uppdrag av regeringen att titta på.

– Det jag tycker är väldigt synd är att man tar så lång tid på sig. Jag önskar att man kunde hantera ärendet än mer skyndsamt. Att arrangera evenemang med begränsad publik kostar oss mer än att arrangera ett evenemang med en fullsatt Eleda Stadion.

MFF:s VD är därför väldigt positiv till regeringens besked om ett nytt ekonomiskt stöd till idrotten.

– En miljard till idrottsrörelsen är helt nödvändig för att klubbarna ska kunna överleva. Det ger också Malmö FF en lättnad, det här kommer att hjälpa oss enormt i en svår tid där vi står inför tuffa ekonomiska utmaningar, säger Niclas Carlnén.

huvudpartners

officiella partners