Rebecka Holm: ”Vi ska ta ett steg upp varje år”

Publicerad 14 april 2022 i Dam,Nyheter

På måndag väntar hemmapremiär för damlaget när Hammenhögs IF gästar Malmö Stadion. Men innan dess åker hela laget upp till Båstad för ett träningsläger under påskhelgen.

Rebecka Holm och Elin Björklund.

Så här några dagar efter seriepremiären, 7–0 mot Torns IF, vad säger du om prestationen?

– Det var inte vår bästa match rent spelmässigt. En premiär är alltid en premiär, det var lite nerver inblandade kanske och även om vi inte ska skylla på yttre förutsättningar så var det riktigt svårspelat i blåsten. 

– Vi kom inte riktigt rätt i sista tredjedelen, hade lite för bråttom och det blev också för mycket inläggsspel. Vi vill spela på marken, ha tålamod i passningsspelet och det fungerande inte riktigt. Men vi får slipa på det nu under träningslägret och göra en bättre match i hemmapremiären på måndag!

Vi har en hel del nya spelare i truppen, känner du att laget hela tiden tar kliv i rätt riktning?

– Ja det tycker jag absolut. De spelarna som har kommit in är jätteduktiga och vi har även fått förstärkning i ledarstaben. Det tar alltid lite tid att arbeta in nya spelare och ledare men jag tycker att alla som har kommit in har bidragit till att höja träningsnivån och det är det absolut viktigaste för oss.

– Vårt stora mål är naturligtvis att avancera i seriesystemet. Vi ska ta ett steg upp varje år. Sen sitter vi själva små mål under säsongens gång. Det kan vara att försöka hålla nollan på hemmaplan till exempel. Men under matcherna jagar vi inte bara mål till varje pris utan vi vill också spela den fotboll som vi tränar på.

Du har varit med från starten här i MFF – hur motiverad är du på att fortsätta vara med uppåt i seriesystemet?

– Väldigt motiverad! Jag vill vara med så långt det går. Sen vet jag att MFF alltid kommer att vara en attraktiv klubb för alla bra spelare och man måste ha hungern att prestera både på träning och match hela tiden. Men drömmen är ett SM-guld med MFF, så är det bara.

Idag, torsdag, åker ni iväg på ett par dagars träningsläger i Båstad. Hur ska det bli att komma iväg några dagar med hela gruppen?

– Det ska bli riktigt roligt. Först och främst kan vi hänga tillsammans hela laget under flera dagar och bli ännu tajtare, men också fortsätta arbeta vidare på lite detaljer i vårt spel – anfallsspelet och även bli bättre på offensiva fasta situationer.. Jag tror att vi hade cirka 15-20 hörnor mot Torn och gjorde inget mål. Så det finns mycket att slipa på!

– Under pandemin har vi inte kunnat göra så mycket utanför planen och nu när vi har fått in en del nya spelare så blir det extra viktigt att få ihop gruppen ännu mer.

Efter lägret väntar hemmapremiär på måndag. Hur går tankarna inför det?

– Det ska bli skitkul att äntligen få spela tävlingsmatch på hemmaplan igen. Hoppas att det kommer många supportrar och stöttar oss. Förhoppningsvis kan vi spela den fotbollen vi vill spela och visa upp den för alla MFF:are. Och kanske göra ett mål på en fast situation!

huvudpartners

officiella partners