Rebecka Holm inför DM-finalen

Publicerad 26 september 2023 i Dam,Nyheter

På onsdag kan en historisk första cuptitel sedan återstarten säkras. Malmö FF tar emot Eskilsminne på Eleda Stadion och Rebecka Holm ser framemot finalen.
– Vi är extremt sugna på den här titeln, säger hon.

Malmö FF – Eskilsminne IF
Onsdag 27 september 19:00
Eleda Stadion

För er som inte kan stötta laget på plats kommer matchen kommer att sändas på MFF Play.

Rebecka Holm inför cupfinalen

På onsdag kan Malmö FF säkra sin första cuptitel sedan återstarten. Efter fjolårets finalförlust är det ett revanschsuget MFF som kommer ta sig an Eskilsminne inne på Eleda Stadion.

–  Det är väl egentligen det enda vi tar med oss från förra årets besvikelse. En revanschlusta och en extra tändning. Vi är ett bättre lag i år och extremt sugna på den här titeln, säger Rebecka Holm.

Eskilsminne är seriekollega med Malmö FF i division 1 södra. Senast lagen möttes slutade det i en 6–0-vinst på bortaplan. Rebecka Holm blev inbytt i den 62 minuten och hade tryckt in två mål en kvart senare.

– Alltid kul att kunna bidra med mål såklart. Jag förväntar mig en liknande matchbild som när vi senast mötte dem. Vi vill ha mycket boll och kombinera oss fram samtidigt kommer de försöka göra det svårt för oss. Det är ett fysiskt lag som är ganska raka i sitt spel. Det kommer vi behöva stå upp mot och det är jag övertygad om att vi kommer göra.

Bidragit med mål är något Rebecka Holm gjort i mängder i år. 26-åringen har svarat för 20 mål på lika många matcher i division 1 södra och leder därmed skytteligan.

– Jo men det känns ju bra såklart. Jag hade kanske inte räknat med så många poäng som det har blivit. Men det är väl för att jag lirat lite högre upp i banan som ytterforward. Jag spelar där tränarna vill att jag ska spela och sedan försöker jag göra det bästa utav det.

Det har varit intensiva dagar för Rebecka Holm och laget. I slutet på förra veckan säkrades seriesegern i division 1 södra och imorgon väntar en cupfinal.

– Det är häftigt att vara en del av det här. Nu har vi vunnit fyra serier och att vinna första cupen med det här gänget hade varit stort. Det är något jag och hela laget vill uppnå tillsammans.

publikinformation

Insläpp
Entréerna A, L, K och 51 öppnar klockan 18:00.

Förfest med MFF Support
Det blir förfest på baren i den nordöstra hörnan från 18:00, där det serveras mat, öl, vin och cider. DJ-duo till förfesten är Hajje & Juan.

Kiosker och servering
Mat, dryck och snacks finns till försäljning i kioskerna som finns på alla öppna sektioner.

MFF Shopen
Shopen håller öppet fram till 19:00, välkommen in!

Biljetter
Köp biljett i biljettluckorna som öppnar klockan 18:00, eller förköp på mff.ebiljett.nu.

huvudpartners

officiella partners