Rasmus Bengtsson inför matchen mot ÖSK

Publicerad 31 juli 2016 i Nyheter

Rasmus Bengtsson om Allsvenskans bästa försvar, konstgräs och spelmässiga förbättringar till morgondagens match.

– Vi vet att de är duktiga på hemmaplan på konstgräset. Det spelskickligt lag som vi kommer att möta men vi ska åka upp och ta tag i matchen och försöka styra spelet. 

MFF har spelat tre matcher på konstgräs i årets Allsvenska – och vunnit alla.

– Ja, de är så pass många lag som spelar på det nu så underlaget påverkar inte oss egentligen. Vi är vana vi det, hanterar det bra och det visar sig i resultaten också.

Med 13 insläppta mål på 15 matcher har MFF seriens bästa försvar, något som mittbacken Rasmus Bengtsson har en stor del i.

– Bortsett de första två-tre matcherna där vi tappade lite organisation emellanåt så har det fungerat bra tycker jag. Vi har hittat en bra stabilitet i försvarsspelet och även om vi kan bli bättre så har vi lagt en bra grund som vi kan bygga vidare på.

Senaste matchen slutade 1-1 på hemmaplan mot Kalmar FF och Bengtsson var inte riktigt nöjd med att MFF tillät motståndarna att ha lite för mycket tid med bollen.

– Vi har tränat på att bli bättre från organiserat spel till presspel och att vi ska vara lite mer samlade när vi pressar våra motståndare. Senast så gav vi kanske Kalmar lite väl mycket tid med bollen ostört, imorgon vill vi pressa våra motståndare lite bättre och försöka vinna bollen högre upp och skapa chanser därifrån.

huvudpartners

officiella partners