Rapport från Sydafrikalägret del 6

Publicerad 14 januari 2006

Här kommer en kort lägesrapport från gårdagen och dagens aktiviteter. Vi frågar även lagledare Bosse Nilsson hur bra Thanda Lions är egentligen.

Efter matchen igår, som ni kan läsa om här, så väntade ett styrketräningspass och senare på kvällen förbrödring med motståndarna Thanda Lions. Spelarna var nämligen inbjudna till den lodge som spelarna bodde på.

Vi ställde frågan, som många diskuterat, till Malmö FF:s lagledare Bosse Nilsson

Hur bra är Thanda Lions egentligen?
”Troligvis bättre än de flesta har förstått. Man tränar 4-5 gånger i veckan och möter andra lag minst en gång i veckan. Skall vi jämföra det med svenska mått så skulle jag tro att division tre är närmast. De hade en mittback som var mycket duktig. Han hade inte gjort bort sig ännu högre upp i seriesystemet”.

Detta alltså sagt av Bosse Nilsson som har en hel del erfarenhet av afrikanska fotbollsspelare

Idag var det tidig väckning och dagen började med ett löpning. Eftermiddagen ägnades åt vila, bad och fotboll på TV(Manchester City mot Manchester United) via satellit i Dan Olofssons hem. En del spelare fick också, på nära håll, uppleva hur en orm dödade och åt upp en ödla. Bildbevis lär det finnas gott om.

Imorgon väntar frivillig safari alternativt sovmorgon(den första under det här träningslägret). Det kommer att bli träning men också individuella spelarsamtal med Sören Åkeby.

Glöm inte att läsa Hasse Mattissons blogg som, enligt Olof Lundh på Expressen, till och med är hetare än Djurgårdens eventuella värvning av Quirino. Du hittar den här.

Klicka här för mer information om Thanda

Du missar väl inte Sydsvenskans reportage om Malmö FF i Sydafrika. Du hittar länkarna här.