Rapport från P15-turneringen i Holland

Publicerad 14 maj 2002

Ännu en lyckad turnering i holländska Ermelo med en finalplats för de himmelsblå. Dessutom blev Serkan Yalcin utnämnd till turneringens bästa spelare.

18 spelare och tre ledare har under fem dagar spelat sju matcher och dessutom hunnit med att träna och ett besök i Amsterdam. Turneringen är ingen ny erfarenhet för Malmö FF eftersom man deltagit under flera år och med framgång. Visserligen har man aldrig vunnit turneringen men man har varit både i semifinal och final senast i fjol då man förlorade med 2-1 mot AJAX. Motståndet kommer, förutom från nämnda Sverige, Danmark och Holland även Polen och Tjeckien. Högaborgs BK:s mycket talangfulle Imad Khalili är inbjuden och följer med på resan. Målsättningen med resan är enligt Patrick Winqvist hos Malmö FF:
”Att ge spelarna ytterligare erfarenhet av internationellt spel. Det ingår även i spelarnas fotbollsutbildning att ta ansvar, hålla ordning på sina saker och uppföra sig ordentligt vilket en sådan här turnering är ett utmärkt tillfälle att träna på”

Gruppspel:
Malmö FF- Katwijk 5-0 (2-0)
Mål: Christian Lindström, Serkan Yalcin, Emir Rasinlic, Imad Khalili, Liridan Rustemaj

Malmö FF- FC Zwolle 2-0 (1-0)
Mål: David Wahlberg 2
Malmö FF- Excelsior Rotterdam 0-2 (0-1)

Malmö FF- FC Teplice 1-2 (0-2)
Mål: Imad Khalili

Malmö FF- Warta Poznan 3-0 (1-0)
Mål: Serkan Yalcin, David Wahlberg, Liridin Rustemaj

Semifinal:
Malmö FF- Rakow(Polen) 4-1 (1-1)
Mål: Imad Khalili, David Wahlberg, Erol Demirovski, Senad Dugalic

Final:
Malmö FF- AZ 67 Alkmaar 0-3 (0-3)

Turneringsrapport:
Vi inledde turneringen mot ett ganska enkelt motstånd och kunde rättvist vinna stort. Andra matchen mötte vi ett skickligt spelande Zwolle men vi försvarade oss skickligt och tog till vara de chanser vi skapade. Sedan blev det lite tuffare då vi mötte Excelsior Rotterdam som spelade fysiskt och hade ett par mycket duktiga spelare. trots detta var vi det bättre laget och skapade totalt elva bra målchanser men var okoncentrerade i avsluten. Excelsior satte sina och resultatet blev därefter. I fjärde matchen, mot tjeckiska Teplice spelade vi inte alls bra och hamnade i underläge 0-2. I andra halvlek kämpade vi oss tillbaka och lyckades reducera till 1-2 men inte mer. Efter detta var vi pressade att vinna sista gruppspelsmatchen. det gjorde vi också med 3-0 och spelade bra. Vi var dock beroende av att Excelsior skulle ta poäng för att vi skulle gå vidare. Man vände ett 0-1 underläge till vinst med 2-1 mot Zwolle och vi var klara för semifinal. I semifinalen mot polska Rakow gjorde vi en jättematch och vann klart med 4-1. Denna match ansågs även vara den bästa i hela turneringen. I finalen mötte i AZ 67 Alkmar som var turneringens klart bästa lag. De chockade oss direkt med att göra 1-0 och resten av halvleken hade vi det tufft. I andra halvlek spelade vi bättre och skapade ett par lägen som vi dock inte kunde förvalta. Vi förlorade klart med 3-0. Många av spelarna gjorde starka insatser och Serkan Yalcin blev utnämnd till turneringens bästa spelare
Ännu en lyckad turnering i holländska Ermelo med en finalplats för de himmelsblå. Dessutom blev Serkan Yalcin utnämnd till turneringens bästa spelare.