Rapport från Hollandslägret del 2

Publicerad 13 mars 2006

Idag var det dags för den första riktiga träningsdagen på Hollandslägret. Det kalla vädret hade gjort att man tvingats flytta träningen till Rotterdam och Feyenoords träningsanläggning.

Det tänkta naturgräset fick bli en kombination av natur och konstgräs av senaste snitt. Träningen ledord var snabbhet, djupled och avslut. Man delade upp i lag tre och tre och i olika moment tränades just dessa bitar. Borta är den isolerade fysik- och konditionsträningen . Nu är det snabba fötter, passningsspel och teknik som gäller.

Dagen började dock med tidig väckning och frukost. Sedan hade man 45 minuter på sig att hitta sina grejor och vara på plats i bussen mot Rotterdam. Maten är ett kapitel i sig. Det skall vara enkelt och välbekant. Till lunch och middag är det buffé som gäller. Kött, fisk och kyckling, pasta , ris och sallad. Enkel mat som alla kan äta. Konstrar man till det riskerar man att spelare hoppar över maten och då presterar man inte fullt ut. I landet där Pommes frites och majonnäs räknas som en hel måltid så är väl risken i och för sig liten att man konstrar till det.

Efter träningen är det hemresa och dusch på rummet. Tio minuter har man på sig sedan är det dags för nämnda lunch och sedan har man en timme till vila innan det är dags att ladda för andra träningspasset för dagen. Denna gång beträder man gräs i Lekkerkerk. Solen skiner och det är en klarblå himmel men kallt, endast tre fyra plusgrader. Andra passet för dagen består av försvarsövningar. Backlinjen drillas ihop med målvakterna. Det märks att det börjar närma sig den allsvenska premiären. Det är full koncentration och konkurrensen börjar hårdna. Skadelistan är i princip borta. Endast Anders Andersson och Hasse Mattisson kan räknas ha skavanker.

Efter träningen är det middag och sedan vila. Några spelar kort, andra surfar på Internet eller läser en bok. Det går väldigt lugnt tillväga. Orken räcker inte till annat än träning. Imorgon är det dags igen klockan 12.00. Startuppställningen kör ett lättare pass med fokus på fasta situationer medan övriga kommer att köra lite hårdare.

Malmö FF möter imorgon KFC Germinal Beerschots A-lag och har hyggliga förhoppningar angående matchen. Visserligen har man kört två träningspass idag och kör ett imorgon och belgarna är ett bra lag men Sören har toppat till laget och hoppas man på en bra match och att en del frågetecken rätas ut. Intressant blir det i vilket fall som helst.

Hasse Mattisson har uppdaterat sin blogg. Klicka här för att komma dit. Klicka på ”BLOGG” i menyn

/Patrik Jandelin